Defour mag Portugese bekerdroom opbergen

Steven Defour vertrok met een 1-0 buffer uit de heenwedstrijd naar Lissabon, maar dat was voor hem en Porto niet genoeg om de finale van de Portugese beker te bereiken.

Defour mocht in de basis starten bij Porto en hij zou de hele wedstrijd ook blijven staan bij de bezoekers, die wel verloren en zo niet naar de finale van de beker mogen. Salvio bracht de thuisploeg voor de rust op voorsprong, aan de koffie stevenden we virtueel af op verlengingen.

Na de pauze meteen een doelpunt van de bezoekers: Varela maakte het vaak zo belangrijke uitdoelpunt in Lissabon. Lang konden ze niet genieten van de situatie, want dankzij een strafschop werd het 2-1. In de slotfase maakte André Gomes het doelpunt van de kwalificatie, Quaresma kreeg nog een uitsluiting in de laatste minuten.

In de finale ontmoet Benfica ofwel Rio Ave, ofwel Sporting Braga. Die terug wedstrijd is momenteel nog bezig, de heenwedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. Rio Ave staat voorlopig 2-0 voor en beschikt dus over de beste papieren op de finale.