Hasi over efficiëntie: "Soms moet je jezelf naar die bal toesmijten"

Hasi over efficiëntie: "Soms moet je jezelf naar die bal toesmijten"
Foto: © Photonews

De nederlaag tegen Genk is toch een weekje blijven nazinderen in Anderlecht. De staf liet de spelers nog eens de video van de match zien en legde vooral de nadruk op de gemiste kansen: "Het is altijd net niet", aldus Hasi.

Hasi legde niet meer de nadruk op afwerken deze week als anders. "Omdat dat één van de dingen is die we sowieso al het meeste oefenen", aldus de oefenmeester. "Samen met spelpatronen ligt daar echt de nadruk op. Op bepaalde momenten moet je je gewoon naar die bal toesmijten om hem tegen de netten te krijgen. Dat hebben we misschien iets gemist. Maar dat heeft ook met frisheid te maken."

Ik blijf vertrouwen hebben in Mitro

En daarbij doelt hij dan op Aleksandar Mitrovic. "Ik blijf herhalen dat hij belangrijk is, maar hij is ook moe na zo'n seizoen waarin hij geen rust kreeg. De ontgoocheling na zijn gemiste penalty was groot. Ik heb met hem gesproken en hem gezegd dat ik vertrouwen in hem blijf hebben. Ik reken hem niet af op die ene match."

Maar het penaltysyndroom blijf hangen. "De miserie is tegen Partizan begonnen, nu drie jaar geleden. En het is niet meer beter geworden. Mitro was niet nonchalant tegen Genk. Van een man van bijna twee meter lijkt dat misschien zo. Maar zijn vermoeidheid kan ook aanzien worden als nonchalance. Daarom wissel ik hem ook dikwijls rond het uur. Ik wil hem fit houden tot het einde", besloot Hasi

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties