Lokomotiv houdt Russische titelstrijd bijzonder spannend

Caroline Tonnelier

In Rusland blijft de titelstrijd bijzonder spannend. Na Zenit won ook eerste achtervolger Lokomotiv zijn wedstrijd, waardoor het verschil één punt blijft.

Lokomotiv beleefde geen makkelijke avond op het veld van FC Krasnodar. De ploeg uit de Russische hoofdstad kwam wel al vroeg op voorsprong via Miranchuk, maar moest tevreden zijn met een gelijke stand aan de rust. Daarvoor had de Braziliaan Joãozinho gezorgd.

De bezoekers leken belangrijke punten te gaan verliezen, want de gelijke stand bleef tot het einde van de reguliere speeltijd op het bord staan.  Samedov, die in de blessuretijd van de eerste helft nog een penalty had gemist, bezorgde Lokomotiv echter alsnog de drie punten. Dankzij treffers van de Russische international in de 92e en 95e minuut werd het zelfs nog 1-3 voor de nummer twee uit de Russische Premier League