Amerikanen geloven niet in Rode Duivels: "Gebrek aan ervaring en Kompany zwakke schakel"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 115 reacties
Amerikanen geloven niet in Rode Duivels: "Gebrek aan ervaring en Kompany zwakke schakel"
Foto: © Photonews

Voor het eerst in twaalf jaar is onze nationale ploeg er nog eens bij op een groot toernooi. Het geloof in de Rode Duivels is groot, maar volgens het Amerikaanse RantSports is er niet bepaald een reden voor enthousiasme.

De Amerikaanse sportwebsite somde vijf redenen op waarom België het straks niet echt ver zal schoppen in Brazilië. Het ontbreekt onze nationale ploeg volgens RantSports aan ervaring, een goede doublure voor Romelu Lukaku en een centrale middenvelder die de tegenpartij kan ontwrichten.

Bovendien worden er ook vragen gesteld bij aanvoerder Vincent Kompany. “Terwijl Kompany het toernooi ingaat als de kapitein en beste speler van België, heeft hij Manchester City dit seizoen al wat punten gekost. De Rode Duivels zullen wellicht doorstoten tot in de knock out-fase, maar daar kan hen dat zuur opbreken”, klinkt het bij de Amerikanen.

"Gebrek aan ervaring kan doorslaggevende factor vormen"

Ook het uitvallen van Christian Benteke scheelt een slok op de borrel, zo meent de sportwebsite. “Na het uitvallen van Benteke, blijft enkel nog Romelu Lukaku over. Hij is een goeie spits, maar je hebt een doublure nodig omdat je altijd te maken krijgt met vermoeidheid en dergelijke zaken.”

Tot slot heeft RantSports ook zijn twijfels bij de maturiteit van Marc Wilmots’ groep. “Het gebrek aan ervaring kan een doorslaggevende factor vormen. België is er pas voor het eerst in twaalf jaar opnieuw bij op een wereldkampioenschap.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties