Rode Duivels naar Brazilië - wie ligt op koers voor het WK?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 36 reacties
Rode Duivels naar Brazilië - wie ligt op koers voor het WK?
Foto: © Photonews

Het WK in Brazilië nadert met rasse schreden en de Belgische voetballers proberen zich in allerbeste omstandigheden voor te bereiden voor het eerste grote toernooi in 12 jaar. Iedere week lijst Voetbalkrant.com prestaties van enkele Rode Duivels voor u op.

Simon Mignolet kreeg een mokerslag in de Engelse titelstrijd. Thuis op Anfield ging Liverpool met 0-2 onderuit tegen een ontzettend defensief Chelsea. De doelman heeft zijn lot niet meer in eigen handen, en momenteel beschikt Manchester City over de beste papieren voor het kampioenschap.

Kompany, Witsel en Courtois op titelkoers

Vincent Kompany deed dan weer een prima zaak met The Citizens. Na een overwinning op het veld van Crystal Palace hebben Vince The Prince en co hun lot nu in eigen handen. Drie keer winnen en Kompany mag opnieuw een trofee in de lucht steken.

In het verre Rusland lijkt Zenit Sint-Petersburg opnieuw titelkandidaat nummer één. Axel Witsel droeg net als vorige week zijn steentje bij aan de driepunter van Zenit. De Rode Duivel scoorde zijn derder goal van het seizoen.

Net als Kompany, Witsel en Lombaerts, blijft ook Thibaut Courtois op titelkoers. Onze nationale nummer één hield zondagavond voor de honderdste keer in zijn carrière de nul en trok in Valencia aan het langste eind met 0-1.

Geen Fellaini, geen Januzaj

Voor Marouane Fellaini en Adnan Januzaj was er zaterdag geen plaats in de selectie van Manchester United. Nieuwbakken coach Ryan Giggs nam onze landgenoten niet op in zijn selectie. Vooral voor Fellaini lijkt dat slecht nieuws. Volgens Britse media hangt zijn toekomst op Old Trafford aan een zijden draadje.

Mboyo solliciteert

Tot slot solliciteerde Ilombé Mboyo ook nadrukkelijk naar de vacante positie van doublurespits bij de nationale ploeg. De spits speelde sterk tegen Zulte Waregem en was ook trefzeker. Na afloop gaf de spits ook aan nog steeds aan het WK te denken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties