Wijnants zal Westerlo versterken: "Genoeg mogelijkheden"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Wijnants zal Westerlo versterken: "Genoeg mogelijkheden"
Foto: © Photonews

Herman Wijnants haalde zondag opgelucht adem. Zijn Westerlo treedt over enkele maanden opnieuw aan bij de elite. Wij spraken met de manager over de titelmatch, de voorbereidingen op het komende seizoen en de supporters.

Door Robby Morren

1 Over de titelmatch

"Het was een hele moeilijke wedstrijd tegen Eupen. We pakten al na 2 minuten rood, dat had ik nog nooit meegemaakt en dat tegen een goed voetballende ploeg. Gelukkig voor ons pakte hun doelman ook rood. Wij misten heel wat kansen en vaak krijg je dan het deksel op de neus. Daar had ik wel even schrik voor. Uiteindelijk is het ons wel gelukt."

Zelf bleef de manager bijzonder rustig onder de hele heisa. "Ik ben altijd rustig, je zal mij nooit zien juichen bij een doelpunt. Ik ben nog nooit recht gesprongen."

2 Voorbereidingen op volgend seizoen

"Het is goed dat we de eindronde niet moeten spelen. We zijn zeker van de promotie, dat betekent dat we nu al zaken kunnen beginnen regelen met het oog op volgend seizoen. Spelers die nu al onze interesse genieten, staan vaak ook in de belangstelling van andere eersteklassers. Het voordeel dat we hebben, is dat we nu al met hen rond de tafel kunnen gaan zitten."

De manager zal zijn team gericht versterken. "We hebben mogelijkheden genoeg om de ploeg te versterken naar volgend seizoen toe. Ik ga dat met Dennis Van Wijk bespreken."

3 De supporters

De titelmatch werd gespeeld in een uitverkocht Kuipje. De manager was zichtbaar tevreden en is de supporters dankbaar. "Ik wil hen allemaal bedanken. Nu zit onze spionkop achter de goal en dat heeft voor ons punten opgeleverd. Ze moeten zich daar wel koest houden, want ze zitten heel kort tegen het veld. Ze hebben dat fantastisch gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties