Maes kreeg garanties: "Willen iedereen houden"

Maes kreeg garanties: "Willen iedereen houden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Maes zette vrijdag zijn krabbel onder een nieuwe overeenkomst van drie jaar op Daknam. De succescoach van Sporting Lokeren leek na dit seizoen een stap hogerop te zetten, maar doet dat uiteindelijk niet. "Ik maak de juist keuze", zo zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Tijdens de voorbije weken en maanden werd Maes in verband gebracht met Anderlecht, Genk, Gent en zelfs Feyenoord. Maar de 49-jarige oefenmeester koos uiteindelijk toch voor zijn project op Daknam. “Het klopt dat Feyenoord geïnteresseerd was. Maar het is niet belangrijk meer op welke lijstjes ik stond.”

Dat is inderdaad niet meer van tel, want Maes blijft zich volledig toeleggen op Lokeren. “Mijn ambitie om hogerop te gaan blijft. Ze wordt alleen uitgesteld. Ik heb alle opties naast elkaar gelegd en gekozen voor de situatie die me het meeste duidelijkheid gaf. Hier weet ik waar ik de volgend drie jaar aan toe ben.”

"We proberen iedereen te houden en in de breedte moeten we sterker worden"

De Waaslanders haalden een eerste slag thuis door hun coach langer vast te leggen, maar nu wachten nog enkele zware maanden op de transfermarkt. “We proberen iedereen te houden. Binnen onze mogelijkheden. Voorts moeten we in de breedte wat sterker worden. We hebben de ambitie om de poules van de Europa League te bereiken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties