Nico Claesen: "Ik begrijp de keuze voor De Camargo niet goed"

Nico Claesen: "Ik begrijp de keuze voor De Camargo niet goed"
Foto: © Photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

Igor De Camargo kreeg de voorbije weken de voorkeur op Imoh Ezekiel. Een keuze die niet in de smaak valt van Nico Claesen, ex-Rode Duivel en Rouche, die een boon heeft voor de kleine beweeglijke Nigeriaan.

Luzon wou met De Camargo wat meer gestalte en kracht vooraan, maar Claesen ziet niet in waarom nu. "Ezekiel is veel beweeglijker en trekt veel aandacht naar zich toe", aldus de man die ook de goal wist staan tijdens zijn carrière. "Batshuayi profiteerde daar van. De laatste weken speelt hij te individualistisch. Ezekiel die werkte voor de ploeg ten koste van zichzelf. Ik vind het op dit moment dus geen intelligente keuze, maar dat is mijn persoonlijke mening."

"Ik begrijp dat Luzon in bepaalde wedstrijden voor iets meer kracht en gestalte wil kiezen, maar Ezekiel had ik zeker laten staan. Hij is snel en wendbaar en dat was perfect voor het spel dat Standard speelt", vindt de voormalige international.

Wie mee moet naar het WK? Ik zie geen echte diepe spits meer

Ondertussen is hij ook niet overtuigd van de nood om Batshuayi mee te nemen naar het WK. "Je zou al in de gedachten van Wilmots moeten kunnen kruipen. Gaat hij voor een jongere of een oudere? Als je voor direct resultaat gaat, moet je misschien ervaring meenemen. Batshuayi zou misschien wat vroeg zijn. Maar het probleem is dat ik geen echte diepe spits meer zie. Ze praten ook over Vossen, maar die liet de laatste maanden ook geen onuitwisbare indruk. Tja, De Camargo is ook een optie... Maar ja..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties