Vanhaezebrouck vindt niet dat KVK coach moet kiezen voor fans: "Club had met Dury misschien ook al titel gepakt"

Vanhaezebrouck vindt niet dat KVK coach moet kiezen voor fans: "Club had met Dury misschien ook al titel gepakt"
Foto: © SC

KV Kortrijk is momenteel op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Yves Vanderhaeghe stelde openlijk zijn kandidatuur, maar Hein Vanhaezebrouck is opvallend terughoudend wanneer zijn assistent ter sprake komt. "Hij verdient een kans, maar niet omdat de fans dat willen."

Cédric De Volder in Kortrijk

Hein Vanhaezebrouck gaat volgend seizoen aan de slag bij KAA Gent. De West-Vlaming loopt dan wel nog rond in het Guldensporenstadion, maar de Kerels zijn duchtig op zoek naar een nieuwe T1. Sir Alex Ferguson wees bij Manchester United dan wel zijn opvolger aan, maar zo ver wil Vanhaezebrouck niet gaan. Zelfs de kandidatuur van Yves Vanderhaeghe werd op de wekelijkse persbabbel niet volledig ondersteund.

"Het aanstellen van een nieuwe trainer is een zaak voor het bestuur", aldus Vanhaezebrouck. "Ik weet dat Yves de ambitie heeft om mijn taken over te nemen, maar op dit moment zijn vooral de kwaliteiten belangrijk. Het is niet omdat de fans hem als coach willen dat de club hen blindelings moet volgen, hé. Als elke club naar haar fans zou luisteren, waren er al een pak verdwenen. Kijk maar naar Club Brugge. De fans waren destijds tegen de komst van Francky Dury, maar met hem hadden ze ondertussen misschien al een titel gepakt."

"Yves verdient een kans, maar niet omdat de supporters dat willen"

Al stak Vanhaezebrouck zijn assistent uiteindelijk toch een hart onder de riem. "De sollicitatie van Yves moet serieus genomen worden. Hij verdient die overweging net zo goed als een trainer die zijn strepen al heeft verdiend. Ik kan mijn opvolger wel al meegeven: er is hier een basis, hé. De voorbije jaren is er door iedereen binnen de club goed gewerkt. Ik kan dus wel stellen dat ik zeker geen kerkhof achterlaat."

Nu volgen natuurlijk enkele lastige weken voor Vanhaezebrouck. De oefenmeester liet immers weten dat hij de noodzakelijke voorbereiding voor het nieuwe seizoen bij KV Kortrijk zal op zich nemen. Maar daarnaast heeft ook KAA Gent nood aan die harde hand. "En ik ben dan ook nog eens aan het verbouwen", lacht Vanhaezebrouck. "Maar op dit moment komt KVK op de eerste plaats. En daarna mijn verbouwingen. (knipoogt) Gent? Daar kan alles snel geregeld worden, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties