Preud'homme met grijze haren: "Afwezigheid Vadis is groot probleem"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Preud'homme met grijze haren: "Afwezigheid Vadis is groot probleem"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard en Club Brugge kruisen morgen de degens op Sclessin. De topper zal echter worden beslecht in de afwezigheid van enkele toppers. Vadis Odjidja-Ofoe en William Vainqueur kijken immers van op de tribune toe.

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud'homme wond er op de wekelijkse persbabbel geen doekjes rond. "Bij verlies is onze titelstrijd voorbij", aldus de Luikenaar. "De kloof met Standard wordt in dat geval te groot. Nochtans is het geloof nog steeds aanwezig in de groep. Waar het ons in sommige matchen aan ontbrak? Tegen RSC Anderlecht en Standard misten we dat tikkeltje magie."

En die magie schuilt misschien wel in de voeten van Vadis Odjidja-Ofoe. Enig probleem: de middenvelder kampt al weken met een blessure aan het dijbeen. "Ik heb er geen hoop op voor zondag", was de blauw-zwarte veldheer eerlijk. Tussen de lijnen door: het seizoen van Vadis zit er zo goed als zeker op.

Simpelweg geen wisselmogelijkheden meer voorhanden

"En dat is een groot probleem", bekent Preud'homme. "We hebben zijn afwezigheid dit seizoen al enkele keren met succes opgevangen. Maar daardoor zijn er simpelweg geen wisselmogelijkheden meer voorhanden. Ook Victor Vazquez kampt al weken met een kwaal aan de rug, hé."

Maar ook Standard staat niet op volle sterkte. William Vainqueur pakte tegen Zulte Waregem immers zijn tiende gele kaart en moet twee speeldagen op het strafbankje zitten. "William is een enorm goede speler", besluit Preud'homme. "Maar ik veronderstel dat Standard dat wel kan opvangen. Jelle Van Damme wordt dan toch niet geschorst voor zijn rode kaart? Daar ben ik niet mee bezig. Al had ik het wel verwacht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties