Wullaert maakt het verschil: "Daar ben je een spits voor"

Wullaert maakt het verschil: "Daar ben je een spits voor"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tessa Wullaert werd vorig week met de Bottega Player of the Year-award gekroond tot ster van de coaches in de BeNe League. Voor de criticasters zette ze in de gewonnen bekerfinale nog even de puntjes op de i. "Het blijft vooral het werk van de hele ploeg", is Wullaert zelf bescheiden.

Door Aernout Van Lindt

Het eerste halfuur van Wullaert in de bekerfinale was eigenlijk niet om aan te zien. “Klopt, ik voelde de vermoeidheid echt nog in de benen van de wedstrijd tegen Nederland”, was Wullaert eerlijk over haar ietwat aarzelende begin.

Maar plots stond ze er toch maar weer, met een voet in alle doelpunten: 1 goal, 2 assists, een pre-assist en een scherpe corner die tot een doelpunt leidde, al was er soms wat geluk bij: “Maar geluk dwing je nu eenmaal af. Scoren of belangrijk zijn, daar ben je een spits voor. Maar het blijft het werk van de hele ploeg.”

Geluk dwing je af

En toch: het verschil maken, zelfs in een match waar je minder aanwezig bent, maakt het verschil tussen een goede spits en een echte topspits. “Ze hebben me dat nog al gezegd, maar het is en blijft toch vooral het werk van de hele ploeg. Als zij me niet in een positie brengen, kan ik geen goals maken of assists geven.”

Toch is het Wullaert die is uitgeroepen tot speelster van het jaar volgens de coaches: "Dat geeft wel extra vertrouwen ja. Net zoals deze bekerzege helpt om de koppen terug bij elkaar te steken naar het vervolg van de competitie toe. De sfeer was even wat minder na het verlies in Anderlecht, maar nu is er terug vertrouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties