U19-coach Verheyen vol lof voor Origi: "Pure kwaliteit. Zou straf zijn mocht hij het niet maken"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
U19-coach Verheyen vol lof voor Origi: "Pure kwaliteit. Zou straf zijn mocht hij het niet maken"
Foto: © Photonews

Divock Origi gaat mee naar het WK in Brazilië, maar dat nieuws vernam u inmiddels ook al. Bij het grote publiek is de jonge spits nog niet zo bekend, dus ging Voetbalkrant.com even ten rade bij de selectieheer van de nationale U19, Gert Verheyen.

Verheyen wist al enkele dagen dat Origi de overstap zou maken naar de grote jongens. “Bij het samenstellen van mijn selectie vernam ik van Marc Wilmots dat hij Divock zou opnemen in zijn kern”, vertelt de coach van de U19 aan Voetbalkrant.com.

 

Divock is een hele open en nuchtere gast. Het voetbalplezier straalt er van af

Verheyen moest de bondscoach niet meer overtuigen van de kwaliteiten van Origi. “Neen, die kwaliteiten kende Marc al. Hij is hem genoeg gaan scouten om te weten welk vlees hij in de kuip heeft. Wat hij wilde weten was hoe Divock in de groep lag en wat voor jongen het is. Dat was het enige wat Marc van mij wilde weten.”

Over de mentaliteit van de 19-jarige Origi valt niets slecht te zeggen. “Het is een hele open en nuchtere gast. Positief ingesteld, het voetbalplezier straalt er van af en bovendien is hij ook perfect tweetalig.”

 

Pure kwaliteit. Hij koppelt goeie basistechniek aan snelheid van uitvoering

De kwaliteiten op voetballend gebied overtreffen zo mogelijk die op het mentale gebied. “In de eerste plaats is Divock pure kwaliteit. Zijn basistechniek is meer dan in orde. Hij kan heel wat met een bal, terwijl hij dat koppelt aan snelheid van uitvoering en een enorme versnelling.”

“Ik posteer hem altijd diep in de spits, terwijl hij bij Lille af en toe vanop de flank speelt. Zijn beste positie? Hij kan het allebei, want hij kan makkelijk een mannetje voorbij. Bovendien is het een echte atleet. Het oogt gewoon heel mooi bij Divock.”

 

Hij laat zich ontzettend graag in het spel betrekken. Daardoor is hij niet altijd voor doel te vinden

Heel wat lof dus voor de zoon van ex-Genkspeler Mike, maar zijn er ook zaken waar de kersverse Rode Duivel aan moet werken? “Er is één werkpunt dat ik zie. Als diepe spits moet je jezelf verplichten om voor doel op te duiken. Divock is niet de spits die op zijn kansje wacht. Hij laat zich enorm graag betrekken in het spel en daardoor is hij niet altijd present als er een voorzet voor doel komt.”

Origi is nog maar net 19, maar gaat over enkele weken gewoon mee naar het WK in Brazilië. Is het te vroeg om te zeggen dat deze jongen een geweldige toekomst tegemoet gaat? “Het is bij iedere speler moeilijk om hem een fantastische toekomst te voorspellen. Maar laat het me zo stellen: Het zou straf zijn mocht Divock het niet maken. Dat zou me écht verwonderen”, besluit de voormalige Rode Duivel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties