Courtois op handen gedragen bij Atlético Madrid

Courtois op handen gedragen bij Atlético Madrid
Foto: Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Madrid werd afgelopen weekend kampioen in Spanje. Niemand had het voorspeld, maar het is toch gebeurd. De heerschappij van Real Madrid en Barcelona werd doorbroken. En daar speelde onze nationale doelman een grote rol in.

Na de Spaanse titel, kunnen Courtois en Alderweireld ook nog de Champions League op hun naam schrijven. Trainer Diego Simeone heeft alvast veel vertrouwen in zijn Belgisch sluitstuk. Dat meldt Het Nieuwsblad. “We mogen zaterdag niet op tachtig procent spelen. We hebben echte mannen nodig, die tot het uiterste gaan. Courtois is zo iemand”, aldus Simeone.

Hij is goed op weg om één van de beste keepers ooit te worden

“Het aandeel van Thibaut in ons succes is enorm. Hij blijft maar progressie boeken. Sinds hij hier toekwam in 2011, is hij sportief enorm gegroeid, maar hij is ook volwassener geworden. Hij is één van de beste keepers ter wereld en is goed op weg om één van de beste keepers ooit te worden.”

Ook het sterke verdedigingsduo van Atlético Madrid, Diego Godin en Miranda, steken hun lof voor de Rode Duivel niet onder stoelen of banken. “Hij geeft ons telkens opnieuw enorm veel vertrouwen. Iedereen kan zien dat hij één van de beste doelmannen ter wereld is. Laat ons hopen dat hij zaterdag opnieuw zo belangrijk is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties