De grootste talenten uit La Liga

Timothy Collard
Timothy Collard
| 27 reacties
De grootste talenten uit La Liga
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen 2013-2014 behoort alweer tot het verleden. Heel wat jonkies manifesteerden zich op de Europese voetbalvelden, maar welke talenten maakten het voorbije jaar de beste indruk?

Voetbalkrant.com ging in iedere competitie op zoek naar vijf ruwe diamanten die tijdens de voorbije jaargang hoge toppen scheerden en enorme stappen wisten te zetten in hun ontwikkeling. Vandaag bespreken we La Liga Opmerking: we kozen spelers die jonger zijn dan 23.

Neymar: Natuurlijk kennen we de kwaliteiten van de Braziliaan al. Het was echter afwachten geblazen hoe snel Neymar zijn draai zou vinden bij FC Barcelona. Ondanks enkele blessures kan de dribbelkont terugblikken op een geslaagd debuutjaar in de Spaanse competitie: negen doelpunten en negen assists.

Koke: De middenvelder van Atlético Madrid komt met zijn 22 lentes nog net in aanmerking voor ons lijstje. Koke groeide vorig jaar al uit tot een vaste waarde, maar was dit seizoen één van absolute uitblinkers bij de Spaanse kampioen. 5 goals en 13 assists in La Liga, dat is lang niet mis.

Aymeric Laporte:De 19-jarige verdediger bloeide tijdens de afgelopen voetbaljaargang hélemaal open bij Athletic Bilbao. De Franse Bask verscheen 33 keer aan de aftrap bij de nummer vier uit Spanje en staat volgens de laatste geruchten zelfs al in de belangstelling van FC Barcelona.

Alvaro Morata: De jonge spits van Real Madrid verscheen dit seizoen maar drie keer aan de aftrap in de competitie, maar liet in tal van invalbeurten wel een hele goede indruk na. Morata vond acht keer de weg naar doel.

Alberto Moreno: De 21-jarige linksachter knokte zich dit seizoen op het voorplan met Sevilla, waarmee hij onlangs de Europa League won. Chelsea, Liverpool én Real Madrid hengelen naar zijn diensten, maar Moreno gaat eerst naar het WK met Spanje.

Dit is natuurlijk maar een greep uit de Spaanse kweekvijver. Waren er andere jonkies die jouw aandacht trokken dit seizoen? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties