Van Buyten rekent op afscheid in schoonheid: "Het is aan de jeugd"

Van Buyten rekent op afscheid in schoonheid: "Het is aan de jeugd"
Foto: © Photonews

Daniel Van Buyten is er bijna 37 en het WK in Brazilië wordt zijn laatste kunstje voor de nationale ploeg. Of hij nog doorgaat als speler weet hij zelf nog niet, maar zijn periode als Rode Duivel wil hij in schoonheid afsluiten.

Johan Walckiers in Genk

"Dat ik er bijna 37 ben, verandert voor mij niets. Daar hou ik me niet mee bezig", opent Van Buyten als we hem vragen of hij zich als ouderdomsdeken nog steeds goed voelt. Die andere overlevende van het WK 2002, Timmy Simons, is er wel niet bij. "Dat stemt me triest voor hem, maar de coach kiest. We zijn op hetzelfde moment begonnen en we hadden een goed contact."

Je ziet dat Wilmots een zoon van Waseige is

Het deed Van Buyten in ieder geval ook nadenken. De jeugd staat aan de poort te kloppen en een voetballer blijft ook niet eeuwig jong. "Het wordt mijn laatste toernooi. Hierna is het aan de jeugd. Ik begon mijn carrière met een WK en zal het er mee afsluiten. Mijn rol is duidelijk: klaar zijn als de bondscoach me nodig heeft en de jongeren begeleiden. Wilmots legt sterk de nadruk op voedsel en rust. Net als Robert Wasseige in 2002. Je ziet dat Wilmots een zoon van Waseige is", lachte 'Big Dan'. "Ik praat daarover met de groep."

Maar gaat hij nog door als voetballer? "Daar kan ik nu nog niet op antwoorden. Mijn contract loopt af, maar ik wil me nu eerst concentreren op het WK en dan ga ik met de club praten. We zien wel hierna."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties