De Bruyne ontloopt verantwoordelijkheid niet: "Ik wil ook strafschoppen nemen op WK"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 54 reacties
De Bruyne ontloopt verantwoordelijkheid niet: "Ik wil ook strafschoppen nemen op WK"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne trapte in de slotfase van de partij tussen België en het Groothertogdom Luxemburg nog een strafschop voorbij Anthony Moris. Meteen kwam een vraag aan de vlakte: wie zal de elfmeters trappen in Brazilië? "Daarvoor kan je bij mij terecht", aldus een koele De Bruyne.

De druk was er op dat moment al helemaal af. De 4-1 stond al op het bord toen Divock Origi van zijn sokken werd gelopen in de rechthoek. De aanvaller van Lille OSC wilde zijn debuut bezegelen met een doelpuntje, maar Kevin de Bruyne ging resoluut achter de bal staan. Resultaat: geen kans voor Anthony Moris en een vijfde feestje in de Cristal Arena.

Normaal gezien staan Eden Hazard, Romelu Lukaku en Axel Witsel op het lijstje van Marc Wilmots, maar dat trio stond op het moment van de feiten al niet meer tussen de krijtlijnen. "Normaal geeft de bondscoach aan wie zal trappen", aldus De Bruyne in Het Nieuwsblad. "Maar dat was deze keer niet het geval. Hij liet dan maar weten dat we het onder elkaar moesten uitmaken."

Voor strafschoppen kan Wilmots op me rekenen

Op het WK zal de druk die zo'n strafschop met zich meebrengt echter een pak groter zijn. "Maar Wilmots mag het weten", is De Bruyne serieus. "Voor strafschoppen kan hij zeker en vast op me rekenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties