Rode Duivels duidelijk in Zweden: "Fouten er uit halen, of cash betalen"

Rode Duivels duidelijk in Zweden: "Fouten er uit halen, of cash betalen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen maandag gingen de Rode Duivels zonder problemen voorbij Luxemburg: 5-1. Toch had onder andere coach Marc Wilmots het na de wedstrijd over een teveel aan nonchalance. Kevin Mirallas en Toby Alderweireld beseffen dat het tegen Zweden beter zal moeten.

Aernout Van Lindt en Sander De Graeve in Stockholm

Zowel Mirallas als Alderweireld onderkennen de kracht van Zweden. Er is natuurlijk Zlatan Ibrahimovic, maar ook nog veel meer: “Het is een sterke ploeg en ze hebben maar nipt het WK gemist”, is de verdediger van Atlético Madrid duidelijk.

"Er is veel meer dan Zlatan"

“Zweden is sterk. Je hebt Zlatan, maar er is veel meer”, wijst ook Mirallas op de sterkte van de tegenstander. Er zijn toch wel wat spelers bij uit de Engelse competitie, dus het is een team dat niet te onderschatten is.”

En dus zal het zaak zijn om te leren uit de wedstrijd tegen Luxemburg, toen er toch wat nonchalance in de ploeg kroop. “Het is moeilijk tegen een team waar niemand iets van verwacht”, aldus Alderweireld. “Die nonchalance moet er uit, maar tegen een te duchten team als Zweden zal die er niet zijn.”

"We geven alles op training, elke dag à fond"

“De trainer wil ons ook op scherp zetten voor die match”, gaat de verdediger nog verder. Waarop Mirallas inpikt: “We geven alles op training, elke dag à fond. Deze morgen een uur hard labeur in de gym, nu een goede training. De fouten van tegen Luxemburg moeten we er uit halen op training, om zo te verbeteren. Het moet ook beter, want anders zullen we het tegen Zweden cash betalen.

Beide spelers vragen respect voor de tegenstander. Ze spelen vanavond in Denemarken een ander oefenduel – “We zullen dan wel kijken op televisie, maar we kennen de tegenstander” – en vooral, na de match tegen de Rode Duivels zit het er voor hen op: “Verlof voor hen? Dat kan op twee manieren werken: ofwel laten ze het hangen, ofwel willen ze nog een keer knallen”, waarschuwt Alderweireld tot slot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties