Resultaten tegenstanders Rode Duivels onder de loep: vrijgeleide wenkt?

Resultaten tegenstanders Rode Duivels onder de loep: vrijgeleide wenkt?
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Voetbalminnend België telt de dagen af tot de start van het WK in Brazilië. De Rode Duivels nemen het in de eerste ronde op tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea. Onze redactie nam alvast de tijd om hun laatste resultaten onder de loep te nemen.

Door Cédric De Volder

België, Algerije, Rusland en Zuid-Korea. De Rode Duivels mogen allesbehalve klagen met de loting voor het WK in Brazilië. Vincent Kompany en kornuiten krijgen drie haalbare tegenstanders op het bord. We willen momenteel nog geen groepswinst eisen, maar op basis van onderstaande resultaten lijkt het duidelijk: België moet simpelweg doorstoten naar de volgende ronde.

Algerije: haalbare kaarten, regelmatig scheve schaats

Algerije is de eerste tegenstander van de Rode Duivels in Brazilië. De Woestijnvossen - ook op de vorige editie van het WK naar huis gestuurd na de eerste ronde - kunnen dan wel een degelijk rapport voorleggen, maar falen meestal tegen de grotere landen. De voorbije maanden werd dan wel gewonnen van Slovenië, Burkina Faso en Mali, maar die landen stellen amper iets voor op de voetballandkaart.

Een dik jaar geleden behaalde Algerije dan wel nog eens een leuk resultaat. De troepen van Vahid Halilhodzic hielden het Ivoorkust van Didier Drogba en Barry Boubara Copa dan op een gelijkspel. Al zegt dat niet alles: in diezelfde periode werd dan weer verloren van Tunesië. De start is op een WK van goudwaarde, luidt het credo. En de Rode Duivels mogen geen problemen hebben met dit elftal.

Rusland: grootmacht met stroef parcours

Rusland wordt door velen gezien als de zwaarste heuvel in Brazilië. Al heeft ook Fabio Capello moeite om de Russische trein degelijk op de rails te krijgen. De Russen beschikken dan wel over aardig wat talent in de rangen, maar dat wordt niet altijd omgezet in voetballend vermogen. Al werden de laatste drie oefenwedstrijden - tegen godbetert Slovakije, Armenië en Zuid-Korea - wel gewonnen.

Bovendien wonnen de Rode Duivels - in 2002 en in 2010 nota bene - hun laatste twee partijen tegen Rusland. Al zou het enorm dom zijn om hen te onderschatten. Tijdens de kwalificatiecampagne slaagden de Russen er immers in om Portugal naar de tweede plaats te verwijzen. In Rusland werd dan ook met het kleinste verschil gewonnen van Cristiano Ronaldo en co. Een stunt is bij deze jongens dus altijd in de maak.

Zuid Korea: topper in Azië, maar meer niet

Georges Leekens won gisteren met zijn Tunesië nog met het kleinste verschil van Zuid-Korea. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels verwacht dan ook geen uitzonderlijke problemen voor onze jongens. Dat wordt ook meteen duidelijk bij een blik op de resultaten van het land.

De Zuid-Koreanen gingen de voorbije maanden dan ook met de billen bloot tegen de Verenigde Staten, Mexico, Rusland en Kroatië. Al zijn ze er wel telkens bij op een WK. Maar de tegenstand is met jongens uit Koeweit, Libanon en Qatar nu niet bepaald om naar huis te schrijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties