Van der Elst aan de slag op Schiervelde: "Geen plaatsje voor mij op hoogste niveau"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Van der Elst aan de slag op Schiervelde: "Geen plaatsje voor mij op hoogste niveau"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franky Van der Elst werd gisteren voorgesteld als de nieuwe coach van KSV Roeselare. De voormalige Rode Duivel heeft na twee seizoenen 'op de bank' zin om aan het West-Vlaamse avontuur te beginen. "Ik wil eerst en vooral beter doen met de ploeg dan vorig seizoen."

Door Cédric De Volder

Franky Van der Elst mag zich opnieuw hoofdcoach noemen. The Fox zat - na zijn degradatie uit de Jupiler Pro League met STVV - twee seizoenen zonder werk. "Ik ben dan ook enorm tevreden dat ik opnieuw aan de slag kan. Het plaatje past eigenlijk helemaal. De filosofie van de club is zelfs vergelijkbaar met die van de clubs waar ik eerder al aan de slag was. Eigenlijk zijn de onderhandelingen vlot verlopen. Maar waarom zou ik moeilijk doen? Zo'n dingen hoeven helemaal niet lang te duren."

"Ik had eigenlijk nooit schrik dat mijn carrière als coach ten einde was", vervolgt Van der Elst in een babbel met Voetbalkrant.com. "Al ben ik ook realistisch genoeg om te beseffen dat er voor mij  geen stekje werd vrijgehouden op het hoogste niveau. Maar dat is normaal, hé. De plaatsen zijn sowieso al duur en geen enkele club staat te springen om een coach in dienst te nemen die bij zijn laatste job er niet in geslaagd is om het behoud af te dwingen."

Het ging snel. Maar waarom zou ik moeilijk doen?

Al benadrukt Van der Elst zelf dat er niet veel keuze was. "Eigenlijk was Roeselare voor mij de enige optie. Er kwamen de voorbije maanden wel telefoontjes van andere clubs, maar ik wist telkens al snel dat het nonsens was. En dat was het grote verschil met deze club. Vanaf het eerste gesprek zat ik met een enorm goed gevoel. Nogmaals: ik ben enorm tevreden dat Roeselare me deze kans wil geven."

Schiervelde kwam de voorbije seizoenen nochtans niet altijd even goed in het nieuws. De club werd geleid door makelaar Didier Frenay (via Global Football Solutions, nvdr.) en eindigde de voorbije voetbaljaargang maar nipt boven de rode streep. "Maar dat is verleden tijd", roept the Fox uit. "De club is opnieuw in handen van de mensen van Roeselare zelf. Ik verwacht dan ook geen toestanden meer zoals vorig seizoen met Junior Malanda. Het is nu eenmaal niet werkbaar als er om de twee dagen een viertal testers uit het niets verschijnen."

Verwacht geen toestanden zoals vorig seizoen met Junior Malanda

"Roeselare wil op termijn een stap vooruit zetten", besluit Van der Elst. "Op dit moment wil de club een kern samenstellen met lokale jongens. Al is er natuurlijk ook een beetje ervaring nodig, hé. Mijn eerste doel is dan ook om beter te doen dan vorig seizoen. Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat de mogelijkheden er niet zijn om een blik jongens met eersteklasse-ervaring open te trekken. We gaan op dit moment dus nog niet over promotie spreken." (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties