Witsel zet voetjes op de grond: "Het is ons eerste WK, we moeten kalm blijven"

Witsel zet voetjes op de grond: "Het is ons eerste WK, we moeten kalm blijven"
Foto: © Photonews

Het WK komt steeds dichterbij, dus de spanning stijgt ook. Steeds meer mensen - inclusief de Zweden - dichten de Rode Duivels een grote rol toe op het WK. Axel Witsel wil de verwachtingen temperen.

Aernout Van Lindt in Stockholm

"De eerste ronde overleven is en blijft het doel", tempert Witsel de verwachtingen. "Als dat lukt, dan bekijken we het wedstrijd per wedstrijd. We moeten nu nog niet te ver vooruitdenken. Dat de Zweden ons bovenaan zetten op hun lijstje? Dat is leuk, zoals het leuk is dat de fans volledig achter ons staan, maar we moeten toch opletten."

"Het is en blijft ons eerste WK. We moeten dus kalm blijven, de match tegen Zweden is nu het eerste waar we moeten aan denken. Dat wordt al een serieuze test, ook al verloren ze nog van Denemarken deze week."

Witsel is een van die spelers die coach Marc Wilmots meteen op het wedstrijdblad zet. "Natuurlijk geeft dat meer verantwoordelijkheid", is Witsel duidelijk. "Als ik niet goed ben, zal hij er mij ook wel afnemen. Maar ik ben er klaar voor om de komende weken alles te geven."

Over zijn toekomst kan of wil de middenvelder nog niet veel kwijt. "We moeten daarvoor de mercato afwachten, ik heb nog geen idee. Maar ik voel me goed bij Zenit, ik heb er een vrijere rol gekregen en het ging goed de laatste paar maanden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties