"Courtois is de beste keeper ter wereld, maar daarvoor staat een Hollandse verdediging"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 56 reacties
"Courtois is de beste keeper ter wereld, maar daarvoor staat een Hollandse verdediging"
Foto: © Photonews

Op 17 juni begint het WK in Brazilië écht voor de Rode Duivels. Voor het eerst in twaalf jaar zijn we nog eens van de partij op een groot toernooi, maar Hein Vanhaezebrouck waakt voor teveel optimisme.

“Het belangrijkste op zo’n WK is achteraan de boel dichthouden. Punt. En dat is mijn grootste bekommernis. Kunnen ze dat? Oké, we hebben Thibaut Courtois, de beste doelman ter wereld. Maar daarvoor hebben we een Hollandse verdediging. En in Holland kunnen ze niet echt goed verdedigen”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Vanhaezebrouck ziet vooral problemen bij het drietal naast Vincent Kompany. “Alderweireld, Vermaelen en Vertonghen zijn opgeleid bij topclubs in Nederland, waar verdedigen onbelangrijk is. En maar inschuiven en goaltjes meepikken. Die drie zijn gewoon beter met bal aan de voet dan als verdediger.”

“Geen tierlantijntjes meer”

Volgens Vanhaezebrouck wacht Kompany dan ook een loodzware taak. “Die krijgt de on-ge-lo-fe-lijk grote verantwoordelijkheid om het voorbeeld te geven. Geen tierlantijntjes meer.”

“Pas toen hij die bij Manchester City achterwege liet en al eens een bal in de tribune trapte, boem weg, werd hij daar de grote man en de aanvoerder. Maar intussen is hij weer begonnen. Hij kan fantastische dingen met de bal, maar we hebben dat niet nodig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties