Groep A - Kameroen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Groep A - Kameroen
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Kameroen.

Door Sander De Graeve

Algemene informatie: Kameroen

Hoofdstad: Yaoundé
Inwonersaantal: 20,5 miljoen
Oppervlakte: 475.442 km²
Staatshoofd: Paul Biya (president)
Volkslied: Ô Cameroun, Berceau de nos Ancêtres

Bijnamen nationale ploeg: Les Lions Indomptables (De Ontembare Leeuwen)
Trainer:  Volker Finke
Meeste selecties: Rigobert Song - 137
Topscorer aller tijden: Samuel Eto'o – 55
Bookmakers: 200 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 6
Beste resultaat: kwartfinale - WK 1990
Resultaat vorig WK: groepsfase

Kameroen maakte de beste beurt mee in 1990, toen was Engeland te sterk na verlengingen. Goals van Platt en Lineker (2) waren voldoende voor de zege. Op alle overige edities geraakte het land niet verder dan de groepsfase. In de Afrika Cup kende het al meer geluk, die kon het vier keer winnen.

Weg naar het WK

Kameroen mocht de Samba dansen dankzij een overwinning over twee wedstrijden tegen Tunesië in de derde kwalicatieronde. Lees alles over de weg van Kameroen naar het WK HIER.

Het moment: De niet-kwalificatie voor de Afrika Cup

Kameroen ging er in de tweede kwalificatieronde voor de Afrika Cup van dit jaar verrassend uit tegen de Kaapverdische Eilanden. Een ware blamage voor de viervoudige kampioen. Toch werkte het de WK-kwalificatiematchen haast feilloos af, een teken van de veerkracht van deze ploeg.

De Belgische connectie

Één van de spelers die het laatste jaar opgeroepen werd voor Kameroen verdient zijn brood in België. Wil je weten wie? Lees alles over de Belgische connectie met Kameroen HIER.

Blikvangers

Bij elk land heb je zo wel enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Bij Kameroen kan je niet naast Samuel Eto'o kijken. Lees alles over de blikvangers van Kameroen HIER.

WK-babe

Ook bij de WAGs scoort Eto'o meer dan degelijk. Als teaser hier alvast een foto, maar we hebben meer van dat moois. Lees alles over de babes van Kameroen HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties