Algerije en Oranje boeken nipte overwinningen

Timothy Collard
| 54 reacties

Algerije, op 17 juni de eerste tegenstander van de Rode Duivels op het WK, heeft in een oefenpot tegen Roemenië een nipte zege geboekt. Nederland won dan weer zonder al te veel glans van Wales.

Algerije-Roemenië  2-1

Algerije kwam tegen Roemenië halverwege de eerste helft op voorsprong via Bentaleb, maar amper een handvol minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht dankzij Chipciu.

Het spelbeeld was in evenwicht, maar rond het uur bezorgde Soudani de Algerijnen opnieuw een voorsprong. De mannen van bondscoach Halilhodzic hielde hun voorsprong vast en boeken zo een vierde opeenvolgende zege.

Fans bestormen het veld

Na afloop van de partij bestormden de fans van Algerije nog het veld, om een laatste keer in aanraking te komen met hun helden die straks afzakken naar Brazilië.

Nederland-Wales  2-0

Nederland nam dan weer de maat van Wales, al gebeurde dat zonder al te veel glans. In de aanvangsfase kwamen de Welshmen een aantal keer gevaarlijk opzetten, maar uiteindelijk bleek Oranje een niveautje te sterk.

De troepen van Louis van Gaal konden echter rekenen op een Arjen Robben in vorm. De winger van Bayern München scoorde voor de pauze, en tekende na de pauze voor de assist bij de 2-0 van Jeremain Lens.

Van Gaal heeft echter grotere zorgen. Sterkhouder Robin van Persie moest geblesseerd naar de kant en mogelijk kom zijn WK in gevaar. Daarover HIER meer informatie.