De Bleeckere geeft Rode Duivels les: "Twee gele kaarten is al een schorsing"

De Bleeckere geeft Rode Duivels les: "Twee gele kaarten is al een schorsing"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels kregen gisteren onderricht van Frank De Bleeckere. De topscheidsrechter op rust kroop eventjes opnieuw in zijn rol van spelleider. Waar moeten de Rode Duivels op letten in Brazilië?

Cédric De Volder in Westkappele

Een wereldkampioenschap is een aaneenschakeling van momentopnames. Elk detail kan beslissend zijn met het oog op het verdere verloop van het toernooi. Marc Wilmots laat dan ook niets aan het toeval over en liet Frank De Bleeckere gisteren voor klasgroep 'Rode Duivels' staan. Wat hebben onze landgenoten opgestoken van de les?

"Eigenlijk was het een beetje een herhaling van hetgeen iedereen aan het begin van het seizoen bij zijn club te horen krijgt", legt Dries Mertens uit. "Al vind ik het wel een goede zaak om die dingen nog eens op te frissen. Zo moeten we absoluut vermijden om domme gele kaarten te pakken. Na twee eenheden moeten we al een wedstrijdje op de strafbank zitten, hé."

Steven Defour heeft dan weer geen nieuwe dingen geleerd van de voormalige topscheidsrechter. "De Bleeckere benadrukte vooral dat de intensiteit van de actie belangrijk is in de beoordeling van de scheidsrechters. Het wordt dus opletten met tackles, hé. Eentje over de bal zal altijd een rode kaart opleveren. Ook al raak je de tegenstander amper."

"Ik wist eerlijk gezegd niet dat je een gele kaart kon krijgen door je truitje over het hoofd te steken bij een doelpunt", besluit Axel Witsel. "Tenslotte heb je dat truitje dan nog aan, hé. (lacht) Dat ik toch bijna nooit een doelpunt maak? Ja, dat klopt. Het is al geleden van de interland tegen Oostenrijk. Maar ik acteer nu in een meer defensieve rol, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties