De Blikvangers: Groep C - Griekenland

De Blikvangers: Groep C - Griekenland
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Griekenland.

Door Aernout Van Lindt

Griekenland is een team dat het moet hebben van een sterke, stugge defensie. Met daarvoor enkele scorende spitsen. Het collectief is bij Hellas zeer belangrijk. Toch steken er enkelen nog een stukje bovenuit. We stellen u drie grote sterren voor.

Kostas Mitroglou

Wie in België kent Kostas Mitroglou ondertussen niet. In het najaar van 2013 kwam hij met drie doelpunten Anderlecht helemaal monddood maken in het Astridpark. Elke kans lijkt wel raak te zijn voor de kwieke spits, dat bewees hij ook in de barrages richting WK.

Mitroglou zelf heeft aan zijn goed halfjaar in loondienst van Olympiakos en bij de nationale ploeg een lucratieve transfer naar Fulham weten over te houden, waar hij nu het mooie weer maakt.

Giorgios Karagounis

Over Fulham gesproken: dat is ook waar Giorgios Karagounis momenteel de dienst uitmaakt. De kapitein van de Griekse nationale ploeg is dé regulator op het middenveld. Hij is al vijftien jaar international en was er al bij tijdens het EK 2004.

Toen werden de Grieken onder leiding van Karagounis Europees kampioen, de grootste trofee ooit voor de Grieken. Momenteel staat hij niet altijd meer in de basis, maar deze recordinternational kan met zijn ervaring op een groot toernooi heel nuttig zijn.

Vasilis Torosidis

Vasilis Torosidis is de vaste rechtsachterbij de Griekse nationale ploeg. Hij speelde zes seizoenen bij Olympiakos, alvorens hij vorige zomer een lucratieve transfer naar AS Roma kon afdwingen.

Bij de Romeinen is hij dit seizoen een vaste waarde achterin, waardoor hij ook voor Griekenland enkel stijgt in waarde. Hij is een van de grote pionnen achterin in het radarwerk van Fernando Santos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties