Groep C - Ivoorkust

Joris De Wolf
| 1 reacties
Groep C - Ivoorkust
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Ivoorkust.

Algemene informatie: Ivoorkust

Hoofdstad: Yamoussoukro
Inwonersaantal: 22 miljoen 
Oppervlakte: 322.463 km² 
Staatshoofd: president Alassane Ouattara
Volkslied: L’Abidjanaise



Bijnamen nationale ploeg: De Oranje Olifanten
Trainer:  Sabri Lamouchi
Meeste selecties:  Didier Zokora (103)
Topscorer aller tijden: Didier Drogba (37)
Bookmakers: 150 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 2
Beste resultaat: eerste ronde (2006 en 2010)
Resultaat vorig WK: eerste ronde

Ivoorkust is er voor de derde keer bij op het WK, waarvan de derde keer op rij. De Ivorianen geraakten nooit verder dan de eerste ronde. Op het WK in 2006 in Duitsland zaten ze met onder andere Nederland, Servië en Argentinië in de groep des doods.  

Weg naar het WK

Japan plaatste zich als eerste land voor het WK in Brazilië. Het land speelde twee kwalificatierondes. Een keer werden ze tweede en een keer werden ze eerste. Hoe Japan zich precies wist te plaatsen? Lees alles over de weg van Ivoorkust naar het WK HIER.

Het moment: De barragewedstrijden

Ivoorkust wist zich tijdens de barragewedstrijden tegen Senegal te kwalificeren voor het WK. De terugwedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein omdat er in de heenwedstrijd rellen waren uitgebroken tussen de supporters. Ivoorkust won de heenwedstrijd met 3-1, de terugwedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel waardoor Ivoorkust zeker was van een ticketje richting Brazilië.

De Belgische connectie

Heel wat spelers uit de huidige Ivoriaanse ploeg hebben hun roots in België liggen. Denken we hierbij aan onder andere Yaya Touré, Gervinho en Didier Zokora. Lees alles over de Belgische connectie met Ivoorkust HIER.

Blikvangers

Bij elk land heb je zo wel enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Bij Ivoorkust kan je niet naast de figuur Didier Drogba. Lees alles over de blikvangers van Ivoorkust HIER.

WK-babe

Ook in Ivoorkust valt er heel wat vrouwelijk schoon te bewonderen. Wij kwamen uit bij Lalla Diakité, de vrouw van Didier Drogba. Maar er is nog meer schoons in het land te vinden. Lees alles over de babes van Ivoorkust HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties