Sprokkels: Papa Oscar verlaat het oefenkamp, Fred Dupré trekt trainingsplunje aan en nieuwe stemming WK 2022 op til?

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Sprokkels: Papa Oscar verlaat het oefenkamp, Fred Dupré trekt trainingsplunje aan en nieuwe stemming WK 2022 op til?
Foto: © photonews

Het WK komt dichterbij, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

Papa Oscar verlaat het oefenkamp

De Braziliaan Oscar verliet donderdag het oefenkamp van de Seleção en had daar een goede reden voor. De middenvelder van Chelsea repte zich naar het ziekenhuis om zijn vrouw bij te staan bij de geboorte van hun dochtertje Julia.

Fred Dupré trekt trainingsplunje aan

Frédéric Dupré gaat aan de slag bij tweedeprovincialer Destelbergen. De voormalige verdediger van onder andere Zulte-Waregem, Standard, Lokeren en AA Gent gaat bij de Oost-Vlaamse club aan de slag als hoofdcoach.

Nieuw stemming over WK 2022 op til?

Indien bewezen wordt dat de toezegging van het WK 2022 aan Qatar er gekomen is door corruptie, volgt er een nieuwe stemming. Dat laat UEFA-voorzitter Michel Platini minder dan een week voor de start van de Wereldbeker in Brazilië weten. Ook Jim Boyce, vice-voorzitter bij de Wereldvoetbalbond, was eerder dezelfde mening toegedaan.

Ex-Beerschotter overleden

François Janssens is afgelopen zondag in het Stuivenberg ziekenhuis overleden. De gewezen voetballer kwam in het verleden lange tijd uit voor Beerschot en speelde later nog bij Westerlo en Duffel. Aanstaande zaterdag 7 juni om 12.30 uur vindt de uitvaartplechtigheid plaats in Aula Erica aan de Kesselsesteenweg 97 in Lier.

Celtic heeft nieuwe coach

Ronny Deila is de nieuwe coach van Celtic Glasgow. De voorbije vijf-zes jaar trainde hij bij Stromsgodset.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties