De Belgische connectie: Groep D - Italië

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
De Belgische connectie: Groep D - Italië
Foto: © SC

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Italië. Welke landgenoten hebben een link met het land en hoe deden we het tijdens eerdere confrontaties? Hieronder kom je het te weten.

Nainggolan en Gillet

Voor de link tussen België en Italië komen we al snel uit bij enkele landgenoten die momenteel actief zijn in de Serie A. Radja Nainggolan speelt al jaren in Italië. Net als Jean-François Gillet. Marc Wilmots nam eerstgenoemde niet op in zijn selectie, terwijl de laatstgenoemde nog een schorsing uitzit na een omkoopschandaal.

Mertens

Maar geen nood, want met Dries Mertens gaat er een echte Italië-kenner mee naar Brazilië. De winger speelt sinds dit seizoen voor Napoli, en werd al gauw verliefd op het land van de pasta en de rijke cultuur.

Slechte herinneringen aan eerdere ontmoetingen

Als het op onderlinge duels aankomt met Italië, dan praten we liefst snel over iets anders. De Rode Duivels namen het in het verleden twintig keer op tegen de Squadra. Drie keer won België, en maar liefst dertien keer trok Italië aan het langste eind. Vier keer verdeelden we de buit.

Op het EK 2000 in eigen land verloren de Rode Duivels met 2-0 van de Italianen. Totti en Fiore zorgden toen voor de drie punten in de groepsfase waar ons land op een derde plek strandde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties