De Blikvangers: Groep D - Uruguay

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De Blikvangers: Groep D - Uruguay
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk team zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Uruguay.

Door Cédric De Volder

De namen van het Uruguayaans nationale elftal zijn om van te smullen. Het merendeel van de internationals treedt dan ook aan in de Europese topcompetities.

Het was ook een harde dobber om drie blikvangers te selecteren. We konden echter niet onder de onderstaande namen uit. Al verdienen ook José Maria Gimenez (Atlético Madrid), Martin Caceres (Juventus) en Alvaro Pereira (Internazionale) zeker en vast een vermelding.

Luis Suarez

Dé grote ster van het team luistert momenteel naar deze naam. De doelpuntenmachine van Liverpool is - weliswaar met amper 39 doelpunten - zelfs topscorer aller tijden van zijn land.

De voormalige Ajacied droomt er dan ook van om via het WK een transfer te versieren. Real Madrid hengelde afgelopen zomer nog naar zijn diensten, maar Liverpool hield het been stijf. Al valt het te betwijfelen of The Reds het enfans terrible een tweede keer kunnen muilkorven.

Diego Forlan

De aanvaller is dan weer dé recordhouder qua aantal caps in Uruguay. De 107-voudig international bolt momenteel uit bij het Japanse Cerezo Osaka, maar is nog steeds levensgevaarlijk voor doel.

In de zomer van zijn carrière maakte Forlan het mooie weer bij onder meer Villarreal, Manchester United en Atlético Madrid. Kan hij ook in Brazilië de aanval dragen?

Edinson Cavani

En de aanval is echt wel hét wapen bij Uruguay. Ook Cheikhou Kouyaté, Chancel Mbemba en Thomas Kaminski hebben immers al kennis mogen maken met de gouden voeten van Edinson Cavani.

De flankaanvaller brak door bij SSC Napoli en maakt ondertussen deel uit van het sterrencollectief van Paris Saint-Germain. Eén ding is zeker: elke verdediger ligt wakker van dit aanvallend geweld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties