Groep D - Italië

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Groep D - Italië
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Italië.

Algemene informatie: Italië

Hoofdstad: Rome
Inwonersaantal: 61.482.297
Oppervlakte: 301.336 km2
Staatshoofd: Giorgio Napolitano (president)
Volkslied: Il Canto degli Italiani

Bijnamen nationale ploeg: Squadra Azzurra, Azzurri
Bondscoach: Cesare Prandelli
Meeste caps: Gianluigi Buffon (136)
Topscorer aller tijden: Luigi Riva (35)
Bookmakers:15 tegen 1

WK-historiek

Aantal deelnames: 16
Beste resultaat: wereldkampioen in 1934, 1938, 1982, 2006
Resultaat vorig WK: eerste ronde

Italië is een vaste klant op wereldkampioenschappen. De Squadra Azzurra is er reeds voor de zeventiende keer bij in zijn geschiedenis. Het kroonde zich vier keer tot wereldkampioen: in 1934, 1938, 1982 en 2006.

Op het laatste wereldkampioenschap, in Zuid-Afrika, stelde Italië zwaar teleur. In een groep met Paraguay, Slovakije en Nieuw-Zeeland eindigde De Squadra allerlaatste en sprokkelde het amper twee punten.

Weg naar het WK

Italië plaatste zich in een groep met Denemarken, Tsjechië, Bulgarije, Armenië en Malta vrij eenvoudig voor het wereldkampioenschap in Brazilië. De troepen van Prandelli kroonden zich tot groepswinnaar met zes zeges en vier gelijke spelen in tien wedstrijden. Lees alles over de weg van Italië naar het WK HIER.

Het moment: Italië - Denemarken

Italië kende doorheen zijn hele voorronde weinig moeite om niet onderuit te gaan. In de thuiswedstrijd tegen Denemarken maakte Pablo Osvaldo het zijn land wel moeilijk. De spits pakte rood, maar De Azzurri hielden stand tegen de Denen en in de tweede helft maakte Mario Balotelli er zelfs nog 3-1 van, de uiteindelijke eindstand.

De Belgische connectie

Voor de link tussen België en Italië komen we uit bij landgenoten die momenteel actief zijn in de Serie A. Radja Nainggolan speelt al jaren in Italië, net als Jean-François Gillet, die op dit moment wel nog een lange schorsing boven het hoofd hangt voor zijn aandeel in een omkoopschandaal. Lees alles over de Belgische connectie met Italië HIER.

Blikvangers

Italië is in eerste instantie een heel sterk geheel met harde werkers, maar er is meer. Er zijn ook heel wat goeie voetballers aanwezig zoals een Andrea Pirlo. Bovendien beschikt Prandelli met Mario Balotelli nog over een aanvaller die door de ene gek en door de andere geniaal worden genoemd. Lees alles over de blikvangers van Italië HIER.

WK-babe

Italië zit vol knappe vrouwen, al zoeken sommige keepers hun geluk dan wel in Tsjechië. De vriendin van Gianluigi Buffon staat wel degelijk in onze top-3, al kiezen we als nummer 1 toch nog voor een andere voetbalexperte. Zij ging al aan de rol met Cassano en doet het nu met Panucci. En ze heeft doorslaggevende argumenten, zoals u in onderstaand voorsmaakje kan zien. Lees alles over de babes van Italië HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties