Groep D - Uruguay

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Groep D - Uruguay
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Uruguay.

Door Cédric De Volder

Algemene informatie: Uruguay

Hoofdstad: Montevideo
Inwonersaantal: 4 miljoen 
Oppervlakte: 3.324.460 km² 
Staatshoofd: José Mujica
Volkslied: Orientales

Bijnaam nationale ploeg: La Celeste
Trainer:  Oscar Tabarez
Meeste selecties: Diego Forlan - 107
Topscorer aller tijden: Luis Suarez - 39
Bookmakers: 30 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 11
Beste resultaat: Wereldkampioen in 1930 en 1950
Resultaat vorig WK: halve finalist

Uruguay is opnieuw een vaste waarde op een wereldkampioenschap. De Zuid-Amerikanen zijn er al voor de twaalfde keer bij. In de jaren tachtig en negentig kende het Uruguayaanse voetbal een dipje, maar dat is voltooid verleden tijd. De natie droomt bovendien van nieuwe succes op Braziliaanse bodem. In 1950 werd het gastland immers verslagen in de finale. Een kater waar de Brazilianen nog steeds mee opgezadeld zitten.

Weg naar het WK

Uruguay had de nodige moeite om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Het team had barrages nodig om een ticketje te boeken. In de Zuid-Amerikaanse poule eindigden Diego Forlan en kornuiten op een povere vijfde stek. In de barragewedstrijd werd Jordanië zonder enige moeite opzij gezet. Maar hoe kon Uruguay zich precies plaatsen? Lees alles over de weg van Uruguay naar het WK HIER.

Het moment: 0-5 in Amman

In Uruguay sloop enige twijfel in de rangen na het mislopen van de rechtstreekse kwalificatie voor het WK. Dat werd al snel rechtgezet in de heenwedstrijd van de barragewedstrijden. La Celeste ging met 0-5 winnen in Amman. De terugwedstrijd was meteen overbodig.

De Belgische connectie

De statistieken liegen er niet om. De Rode Duivels hebben een goede voorgeschiedenis tegen de Zuid-Amerikanen. En wie kent de excentrieke Fabian Carini nog? Lees alles over de Belgische connectie met Uruguay HIER.

Blikvangers

Bij elk team heb je enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Bij Uruguay kan je - vanzelfsprekend - niet voorbij Luis Suarez. Maar de Zuid-Amerikanen hebben wel meer talent rondlopen. Lees alles over de blikvangers van Uruguay HIER.

WK-babe

Ons oog viel onmiddellijk op Paz Cardoso. De voormalige hockeyspeelster is de wederhelft van Diego Forlan. Maar ook zijn voormalige vriendin mag er zeker wezen. Lees alles over de babes van Uruguay HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties