De Belgische connectie: Groep E - Frankrijk

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
De Belgische connectie: Groep E - Frankrijk
Foto: © Photonews

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. Hieronder kom je de link tussen Frankrijk en ons land te weten.

Eliaquim Mangala

Eliaquim Mangala zorgt bij Frankrijk voor de meest directe link met ons land. De centrale verdediger speelt dezer dagen voor FC Porto, maar speelde niet zo lang terug nog in de Jupiler Pro League. De 23-jarige Mangala timmerde aan de weg naar boven bij Standard, waar hij drie jaar speelde.

In de selectie van de Fransen loopt er voorts niet meteen iemand rond met een verleden in de Belgische competitie. Een tweede link is echter snel gelegd: reservedoelman Steve Mandanda is de oudere broer van Charleroi-goalie Parfait Mandanda. Steve is al jaren een vaste waarde tussen de palen van Olympique Marseille, maar moet bij het nationale elftal Tottenham-doelman Hugo Lloris voor zich dulden.

Eerdere confrontaties met België

In het verleden kregen de Rode Duivels al meermaals de kans om zich te meten met Les Bleus. Als we het rapport opmaken van de laatste vier onderlinge duels, dan is onze nationale trots nog net geslaagd.

België won één keer (1-2 in 2002), verloor één keer (0-2 in 2004) en hield de Fransen twee maal op een 0-0-gelijkspel (in 2011 en 2013). Weet u nog wie in 2002 het beslissende doelpunt maakte? Juist ja, onze bondscoach.

Divock Origi

En dan hebben we natuurlijk nog een Rode Duivel die momenteel in de Franse competitie speelt! Divock Origi maakte dit seizoen het mooie weer bij Lille en dat leverde hem zelfs een stek in de WK-selectie van Wilmots op.

Vanuit de jeugd van Harelbeke en Racing Genk werd hij in 2010 al door de Franse subtopper binnengehaald. Elk jaar rijpte hij daar meer en meer, tot hij dit seizoen vol zijn kans kreeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties