De Blikvangers: Groep F - Bosnië & Herzegovina

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De Blikvangers: Groep F - Bosnië & Herzegovina
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Bosnië & Herzegovina.

Door Sander De Graeve

Van de spelers die onlangs een uitnodiging voor de nationale ploeg in de bus kregen, speelt er amper één nog in eigen land. Derde doelman Avdukic staat in doel bij Borak Banja Luka. De thuiscompetitie voor Bosnische spelers is zonder twijfel Duitsland.

Maar liefst acht spelers volgden het voorbeeld van recordinternational Misimovic. Hij begon bij Bayern, maar maakte het mooie weer bij Wolfsburg. Intussen speelt hij in China.

Edin Dzeko

Misimovic was lang ook de topschutter aller tijden, maar werd intussen al even ingehaald door Edin Dzeko. Deze goalgetter begon zijn carrière bij Zlejeznicar, maar kreeg naam en faam bij Wolfsburg. Daar lukte hij in 111 competitiewedstrijden aan 66 goals, geen slecht gemiddelde.

Intussen verdient hij goed de kost bij Manchester City, al is hij daar lang niet eerste keus. Toch staat hij er op de juiste momenten. Voor Bosnië & Herzegovina waren zijn acht goals alvast van groot belang.

Vedad Ibisevic

Dzeko is echter niet de enige met een neus voor goals binnen deze selectie. Vedad Ibisevic scoort in het weekend zijn doelpunten bij Stuttgart en speelde daarvoor erg lang bij Hoffenheim, de huidige werkgever van Koen Casteels.

Ook hij kwam aan acht goals, maar scoorde misschien de allerbelangrijkste. Het doelpunt van de kwalificatie kwam namelijk van zijn voet. Het bleek voldoende voor de 0-1 zege op Litouwen én het ticket naar Brazilië.

Miralem Pjanic

Deze vinnige middenvelder lijkt al een hele tijd mee te gaan, eerst bij Metz en Lyon en nu bij Roma. De technisch begaafde Pjanic is nog steeds maar 23, maar verzamelde toch al 46 caps. Een indrukwekkend aantal op die leeftijd.

Hij moet op het WK voor de ideeën zorgen, naast een gave techniek loopt Pjanic ook over van de vista. Die had hij nodig bij zijn landskeuze. Hij speelde in de jeugd bij Luxemburg, maar met die ploeg was hij volgens ons nooit op een groot tornooi geraakt. Hij ontweek het Giggs-syndroom (sterspeler die nooit een WK van dichtbij zag) en koos voor Bosnië & Herzegovina.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties