De Blikvangers: Groep F - Iran

De Blikvangers: Groep F - Iran
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Iran.

Javad Nekounam

De kapitein van de Iraniërs, huidig recordinternational en topschutter van de selectie. Beter kan je moeilijk doen. De 33-jarige middenvelder scoorde reeds 37 keer voor zijn land en heeft maar liefst 135 caps achter zijn naam staan.

Hij is vooral bekend om zijn periode bij het Spaanse Osasuna waar hij in zes seizoenen meer dan 200 basisplaatsen kreeg. Zijn passing, harde afstandsschot en verdedigende kwaliteiten hebben hem al heel wat mooie momenten opgeleverd. Momenteel speelt hij bij Kuwait SC.

Reza Ghoochannejhad

De 26-jarige Reza is nog maar een jaartje international en heeft zich al in de harten van alle Iraniërs gevoetbald. In tien wedstrijden vond hij al acht keer de weg naar het doel en daarbij zat ook het doelpunt tegen Zuid-Korea dat de kwalificatie opleverde voor het WK.

Wat niet lukte in België bij Standard, lukt dus wonderwel bij The Persian Stars. De huidige aanvaller van Charlton Athletic zal van het WK willen gebruiken als etalage om een transfer naar een andere club te versieren.

Carlos Queiroz

De bondscoach is met voorsprong de bekendste naam. Queiroz was ondermeer vijf jaar lang de assistent van Alex Ferguson bij Manchester United en had in 2002-2003 zelfs Real Madrid onder zijn hoede. Daarbij is hij ook nog twee keer bondscoach van Portugal geweest en werkte hij ook als nationale selectieheer bij de Verenigde Arabische Emiraten en Zuid-Afrika.

Sinds 4 april 2011 is hij de bondscoach van Iran. De Portugees begon zijn carrière als jeugdtrainer van de Portugese nationale ploegen met wie hij twee keer wereldkampioen (1989, 1991 met U20) en één keer Europees kampioen (1989 met de U17) werd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties