De Belgische connectie: Groep F - Nigeria

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
De Belgische connectie: Groep F - Nigeria
Foto: © SC

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Nigeria. Welke 'Belgen' zijn er bij en welke net niet? Hieronder kom je het te weten.

Van Amokachi tot Babayaro

Voor de Belgische connectie met Nigeria komen we al snel uit bij enkele spelers die de voorbije jaren actief waren of nog steeds zijn in de Jupiler Pro League. Zo droegen Daniel Amokachi en Joseph Akpala in het verleden het shirt van Club Brugge, terwijl Celestine Babayaro bij Anderlecht doorbrak op het hoogste niveau.

Ezekiel is er niet bij

Vandaag de dag is Imoh Ezekiel nog steeds actief in België. De aalvlugge aanvaller van Standard twijfelde niet zo lang geleden nog tussen de nationale ploeg van België en Nigeria, maar koos uiteindelijk voor zijn geboorteland.

Op het WK zal Ezekiel evenwel niet te bewonderen zijn. Hij werd niet opgenomen in de defenitieve selectie die in actie komt op het WK. 

Gabriel en Uchebo zijn er wél bij

In tegenstelling tot Ezekiel, die bij een Belgische topclub speelt, gaan twee spelers van Belgische middenmoters wél mee. Michael Uchebo (Cercle Brugge) en Reuben Gabriel (Waasland-Beveren) schopten het tot de definitieve WK-selectie van bondscoach Keshi.

De bondscoach

Tot slot ook nog de bondscoach, Stephen Keshi. The Big Boss heeft een verleden in België. Tijdens zijn carrière als speler kwam Keshi uit voor Lokeren, Anderlecht en RWDM.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties