De kijk van onze WK-ambassadeur: Colombia

Caroline Tonnelier
| 12 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Colombia
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Colombiaanse ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Mijn naam is Thomas D.V., ik ben sinds 2 jaar samen met mijn Colombiaanse vriendin Vanesa. Zij woont samen met haar familie hier in België en ze zijn, zoals elke Colombiaan, enorm trots op hun land en cultuur. Dus ik ben door hen ook ondergedompeld in de tweede religie van het land, namelijk het voetbal.

Verwachtingen

De laatste kwalificatie van Los Cafeteros voor het grootste voetbaltoernooi dateert uit 1998 (Frankrijk). Na 26 jaar is jet land terug bij de het selecte clubje voetbalnaties die mogen strijden om de Jules Rimet Cup. De WK-kwalificatie verliep in het begin niet eenvoudig met coach Leonel Álvarez, die na vier punten uit drie wedstrijden mocht beschikken. Vervolgens kwam de Argentijn José Pekerman (ex-bondcoach van Argentinië van 2004 tot 2006) en sindsdien heeft de Colombiaanse ploeg een metamorfose ondergaan. Ze spelen creatief en heel aanvallend in een sterke 4-2-2-2 opstelling (na het uitvallen van Falcoa overgeschakeld op een sterke 4-2-3-1 (zoals Spanje).

"De nationale ploeg is ongeslagen sinds september en dat is te danken aan José Pekerman"

Ze eindigden als tweede in de groep na Argentinië, met slechts 13 tegendoelpunten in 16 matchen, beter dan Argentinië (15),Chili (25) en Uruguay (25). Het uitvallen en misschien terugkomen van Falcao heeft veel inkt doen vloeien in de kranten maar het heeft de Colombiaanse nationale ploeg er niet van weerhouden om rustig succesvol verder te voetballen. De nationale ploeg is ongeslagen sinds september 2013 en dit is te wijten aan de strateeg José Pekerman, die de frivole spelers in een strak systeem gestoken heeft.

Colombia zal zich normaliter kunnen plaatsen voor de volgende ronde, dit zal dan slechts de tweede maal zijn in de geschiedenis zijn na 1990. Afhankelijk van de tegenstander in de zestiende finale, Uruguay/Engeland of Italië, maakt Colombia kans om tot in de kwartfinale te komen en nadien zullen Los Cafeteros zich moeten gaan bewijzen. Normaliter mag Griekenland geen probleem vormen voor Colombia, waardoor ik ze ook makkelijk zie winnen in hun eerste match.

Speler(s) om te volgen

De spil binnen de Colombiaanse ploeg is de jonge aanvallende middenvelder van AS Monaco, James Rodriguez. Deze heeft zich gedurende de volledige WK-kwalificatie onmisbaar gemaakt. Voorts beschikt Colombia over een resem waardige vervangers voor Falcao met Carlos Bacca (de sensatie van Sevilla), Adrian Ramos (Hertha BSC verlaten voor Borrussia Dortmund), Jackson Martinez (de talentvolle spits van FC Porto die zich in de kijker van de grootste clubs heeft gespeeld dit seizoen) en Téofilo Gutierrez (ex-Trabzonspor).

De 29-jarige Gutierrez, de exentrieke spits van River Plate (Argentinië), is misschien wel de grootste verrassing van Colombia in WK-kwalificaties (6 doelpunten in 14 kwalificatiewedstrijden). Toch zijn de sterkste wapens van Colombia de twee uitstekende backs Zuniga en Amero (Napels). Zij maken van Colombia een gevaarlijke ploeg doordat zij snel zijn en heel aanvallend ingesteld.

Ontdek hier wat onze Griekse ambassadeur verwacht van de wedstrijd van vanavond!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties