De Blikvangers: Groep H - Rusland

De Blikvangers: Groep H - Rusland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Rusland.

Fabio Capello

Één van de absolute blikvangers bij Rusland is een Italiaan. Fabio Capello staat sinds juli 2012 aan het roer van de Russische nationale ploeg. De Italiaanse succescoach die doorheen zijn carrière de touwtjes in handen had bij AC Milan, Real Madrid en Juventus, vertrok na een dispuut met de Engelse bond bij de nationale ploeg van Engeland. Zou het tactische genie stiekem hopen op een duel Rusland-Engeland op het WK?

Sergei Ignashevich

Een rots in de branding, dat is het minste wat je kan zeggen van Sergei Ignashevich. De ervaren verdediger speelt al sinds 2004 voor CSKA Moskou en groeide zowel op clubniveau als bij de nationale ploeg uit tot onmisbare schakel in de achterhoede. Ignashevich telt inmiddels meer dan negentig caps voor Rusland.

Alexander Kerzhakov

Er moet natuurlijk ook iemand voor de doelpunten zorgen op een WK. Iemand die daar wel eens zou kunnen in slagen is Alexander Kerzhakov. De spits van Zenit Sint-Petersburg heeft een neus voor doelpunten en mag zich, mits nog twee treffers, topschutter aller tijden noemen van de Russische nationale ploeg. Een mooie uitdaging met het wereldkampioenschap in aantocht, niet?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties