De kijk van onze WK-ambassadeur: Ghana

De kijk van onze WK-ambassadeur: Ghana
Foto: © Photonews

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. Zo vonden we ook iemand om Ghana aan te vuren.

Onze ambassadeur stelt zich voor

Ik ben Wout Ectors, voetballiefhebber en supporter van Standard De Liège. Hierdoor ben ik ook supporter van Daniel Opare, een Ghanees. Ik hou van het Afrikaanse voetbal, en voor menig voetbalkenner is Ghana het best voetballende Afrikaanse land.

De meeste Belgen zullen willen dat Ghana tweede wordt in hun groep, maar enkel en alleen omdat België dan niet tegen Ronaldo en co (of Duitsland) moet spelen. Maar als je de matchen van Ghana zal zien, zal je van mening veranderen.

Verwachtingen

België gaat Ghana uitschakelen

Voor de gemiddelde toeschouwer is het duidelijk: Duitsland wordt eerste, Portugal tweede. Maar ik verwacht dat Ghana zal winnen tegen de VS én Portugal, en dat ze zo uitkomen tegen België. Ons land zal hen wel uitschakelen. 

Speler(s) om te volgen

Op het middenveld heeft Ghana enkele grote namen: Essien, Muntari en Ayew zullen jullie als naam wel vertrouwd in de oren klinken. Op het WK moet Asamoah Gyan, de kapitein van de ploeg, voor de doelpunten zorgen. Hierbij zal hij worden bijgestaan door een andere Asamoah. En er is natuurlijk ook Kevin-Prince Boateng.

Het voetbal van Ghana is uitstekend, de defensie staat als een huis. De verrassing uit het kamp van Ghana zal volgens mij Christian Atsu worden, een kwieke middenvelder die bij Vitesse speelt.

Waarom ook u voor Ghana moet supporteren

Ghana brengt fris voetbal, het beste van het Afrikaanse continent. De defensie staat er, er lopen enkel toppers rond en de spitsen hebben een neus voor goals. Dit wordt een moeilijke tegenstander voor Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten, en misschien ook van de Rode Duivels...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties