De kijk van onze WK-ambassadeur: Verenigde Staten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Verenigde Staten
Foto: © Photonews

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs om hun team aan te sporen. Zo vonden we ook iemand om de Verenigde Staten aan te vuren.

Onze ambassadeur stelt zich voor

Ik ben Stefan Claus, 24 jaar en een hevige supporter van het United States men's national soccer team (USMNT, nvdr.). Mijn interesse voor het Amerikaanse voetbal en hun vaderlandse competitie, Major League Soccer (MLS) werd gewekt bij de transfer van David Beckham naar LA Galaxy. Sindsdien ben ik het voetbal in de States op de voet gaan volgen. Hun passie voor statistieken, dataverzameling en diepgaande analyses hebben van mij een supporter van het Amerikaanse voetbal gemaakt. Bovendien is de competitie in volle expansie, getuige de transfer van David Villa naar New York City.

Verwachtingen

Team USA plaatste zich relatief eenvoudig voor het WK. De troepen van bondscoach Jürgen Klinsmann namen vlot de maat van Costa Rica, Honduras, Mexico, Panama en Jamaica. Bovendien vond Klinsmann in de laatste oefenwedstrijd tegen Nigeria een succesvol recept voor het WK.

De tegenstander in de openingswedstrijd is Ghana dat onlangs nog de vloer aanveegde met Zuid-Korea (0-4). Net als voor de VS is ook voor de Black Stars geen hoofdrol weggelegd in deze groep. Toppers als Essien en Prince-Boateng kenden bij hun respectievelijke clubs AC Milan en Schalke 04 een moeilijk seizoen. Bovendien staat er met James Appiah een onervaren trainer aan het roer. Een ding is zeker: de openingswedstrijd tegen Ghana zal voor the Stars and Stripes allesbepalend zijn voor het verdere verloop van de campagne.

In een poule met Portugal en Duitsland en verder nog Ghana behoren de Verenigde Staten niet tot de favorieten. Toch verklaarde Landon Donovan, eerder dit jaar nog: "It's a group of death because we're in it". De woorden zijn een beetje achterhaald, want de absolute topschutter uit het Amerikaanse interlandvoetbal is zelf niet geselecteerd.

Speler(s) om te volgen

Geen spelers van het kaliber Lionel Messi of Cristiano Ronaldo in het #USMNT. Toch telt de selectie een aantal bekende namen, zoals die van Tim Howard (Everton), Jozy Altidore (Sunderland) en Jermaine Jones (Besiktas).

De absolute ster van het #USMNT is echter Seattle Sounders FC-middenvelder Clint Dempsey. In de Major League Soccer (MLS) was de aanvoerder van het #USMNT tot nog toe al goed voor acht doelpunten en drie assists. Deuce verkeert duidelijk in bloedvorm. De ex-speler van Fulham heeft zijn zinnen gezet op dit WK.

Waarom ook u voor de VS moet supporteren

In groep G zijn de Verenigde Staten duidelijk de underdog, maar daar houdt de Vlaming van. Bovendien vreest Portugal de blessure van Cristiano Ronaldo. Duitsland zag sterspeler Marco Reus uitvallen en beleefde een twijfelachtige aanloop naar het WK. Het is duidelijk dat beide ploegen nog op zoek naar een hun goede vorm en deze twijfel kan in de kaart van het #USMNT spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties