De Blikvangers: Groep H - België

De Blikvangers: Groep H - België
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook onze sterren.

Eigenlijk hadden we echt veel zin om alle 23 de Rode Duivels als blikvanger te zien, want de grote sterkte van dit team lijkt - meer dan ooit - de samenhang en het groepsgevoel te zijn. Het toont aan dat we klaar zijn om te schitteren op een WK, met een groep jongens die ook naast het veld vrienden zijn.

Toch schuiven we alsnog enkele spelers naar voren waarvan we denken dat ze extra gaan knallen op het wereldkampioenschap in Brazilië en ons zo misschien wel in de buurt van de grote prijzen gaan brengen.

Eden Hazard

De groeibriljant van Chelsea is nog steeds maar 23 jaar, al lijkt hij al jaren aan de top te voetballen. Dat doet hij ook: speler van het jaar in Frankrijk bij Lille, absolute sterkhouder het voorbije seizoen bij Chelsea. 

Mourinho zou hem heel graag houden volgend jaar en wil hem zelfs het mythische nummer 10 aanbieden bij de club, terwijl onder andere PSG wappert met het grote geld: gegeerd wild, tijd om te schitteren op een WK.

De kansen dat Hazard knalt zijn groot. Bondscoach Wilmots was duidelijk: "Het is nu zijn moment om het te tonen." In de voorbereiding knalde hij nog niet echt, mogelijk wachtte hij op het grote toneel om echt te stomen.

Thibaut Courtois

Wat een carrière heeft Thibaut Courtois er op zeer prille leeftijd al opzetten. Elk jaar won hij wel een prijs: bekers in België en Spanje, de Europa League en dit jaar zelfs de Spaanse competitie. 

De Champions League winnen? Dat zat er net niet in: 5 centimeter langer en hij had de bal van Ramos gehad. Dan maar een prijs pakken op het WK. Beste goalie van het WK? We hebben een traditie qua keepers, met Preud'homme en Pfaff onder anderen.

Romelu Lukaku

En als er een Belg dit WK misschien wel topschutter kan worden, dan is het Romelu Lukaku. Hij heeft er een knap seizoen opzitten bij Everton en lijkt ook net op tijd in vorm.

In de ultieme voorbereiding scoorde hij al een hattrick tegen Luxemburg, de kleine euvels zijn achter de rug. Klaar om tegen Algerije er meteen twee te maken? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties