Eindelijk: Duivels, geef ons waar we al maanden op hopen

Eindelijk: Duivels, geef ons waar we al maanden op hopen
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

D-day, 18u Belgische tijd beginnen onze jongens aan hun toernooi. Exact dag op dag twaalf jaar nadat ze door Brazilië de vorige keer uitgeschakeld werden. Het feest kan beginnen, met Duivels die het vuur in de ogen hadden de voorbije dagen.

Johan Walckiers in Belo Horizonte

Zet eens 22 jonge gasten (en Daniel Van Buyten) negen volle dagen bij elkaar met enkel trainingen op het programma in een bloedheet land (zelfs in de winter) als Brazilië. De laatste dagen begonnen er kleine irritaties te komen omdat de honger groot is. Heel groot zelfs. Bij Romelu Lukaku was dat gisteren nog het duidelijkst te zien: vuur in de ogen, gevleugelde woorden en het lichaam zo scherp als een mes. Big Rom wil er aan beginnen. 

Iedereen respecteert de komende tegenstanders, maar niemand heeft schrik

Maar ook Wilmots is blij dat hij zijn ploeg eindelijk de wei kan insturen. Ze zijn er klaar voor en als we ons niet vergissen, gaan we dat binnen enkele uren ook zien. Geen enkele voorbereiding die zo vlekkeloos verliep als deze in Sao Paulo: geen valse noot te horen, geen enkele blessure, geen angst...

Kenmerkend voor deze groep zelfbewuste jongeren. Iedereen respecteert de komende tegenstanders, maar niemand heeft schrik. In hun hoofden gaan ze Algerije verslinden, verteren en weer uitspuwen. Niet dat het allemaal zo makkelijk zal gaan, maar Wilmots heeft zijn troepen in ideale omstandigheden klaargestoomd en ze ook een beetje gekieteld.

Wilmots heeft ze zover gekregen dat ze geschiedenis willen schrijven

De bondscoach heeft ze zover gekregen dat ze geschiedenis willen schrijven. Geschiedenis die alle andere Belgische prestaties in de schaduw zal zetten. Naar de buitenwereld houdt Wilmots de druk af door te herhalen dat ze er twaalf jaar niet bij geweest zijn, maar inwendig weet hij ook dat hij misschien nooit meer zoveel talent in één ploeg bijeen zal krijgen. Nee, niet binnen twee jaar moet België klaar zijn. 

"Now is the time", zong Alanis Morissette. "Nu is het moment gekomen", een zin die straks door de kleedkamer zal galmen als kapitein Kompany zijn bende wil oppeppen. We verwachten straks een team dat voor elke morzel grond zal strijden en dominantie uitstraalt. En misschien elimineren de elf 'Jan zonder Vrezen' dan ook alle angst die toch sluimert in het hart van de Belgische voetbalfan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties