FOTOREPORTAGE: Duivelse gekte in Belo Horizonte

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
FOTOREPORTAGE: Duivelse gekte in Belo Horizonte
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels begonnen vandaag aan hun WK met een overwinning tegen Algerije. Voetbalkrant.com liep een dagje mee in het spoor van de meegereisde fans. Opvallend, maar vooral leuk detail: ook de Brazilianen zijn zot van Eden Hazard en co.

Cédric De Volder en Timothy Collard in Belo Horizonte

Het was vandaag eindelijk D-Day. Exact twaalf jaar na de laatste wedstrijd van onze nationale ploeg op een WK mochten de Rode Duivels opnieuw de wei in. De troepen van Marc Wilmots begonnen dan wel met een valse noot, maar zetten de scheve situatie na de koffie glansrijk recht. Voetbalkrant.com liep bovendien een dagje mee in het spoor van de fans. 

En één ding is zeker: de pakweg 4.000 meegereisde fans genoten met volle teugen van de Braziliaanse 'winterzon'. Maar de Belgische driekleur was werkelijk overal te zien in het straatbeeld. Elke 'local' leek wel een potje schmink te hebben bemachtigd met zwart-geel-rode tinten. 

Maar terug over naar de Belgen. Het moet gezegd: de gezichten waren bedrukt aan de rust en een spontane vloek was niet uitzonderlijk. Maar uiteindelijk barstte het feestje dan toch los. "Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!" is ondertussen een leuze die ook in Zuid-Amerika bekend is. Zelfs de Brazilianen deden - weliswaar met sappig Portugees accent - mee.

Conclusie? Deze Rode Duivels zijn geliefd in het land van de samba en hebben het thuispubliek achter zich. Die stemming, aangevuld met een horde enthousiaste Belgen, kan er wel eens voor zorgen dat het onmogelijke plots realiteit wordt. En in het slechtste geval is er nog steeds een Leuvense brouwer...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties