Reactie Mertens gaat door het dak: "Ik wist niet dat scoren zoiets kon teweeg brengen"

Mertens gaat door het dak: "Ik wist niet dat scoren zoiets kon teweeg brengen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De FIFA riep na de wedstrijd Kevin De Bruyne uit tot 'Man van de Match'. Een rare beslissing volgens ons, want die bekroning had misschien wel naar Dries Mertens gemoeten. Niet enkel om zijn goal, maar ook om de impact die hij had op het spel van de Duivels.

Johan Walckiers in Belo Horizonte

Mertens zorgde immers voor meer diepgang. Iets wat er in de eerste helft nergens te bespeuren was. "Dat had de coach ook gevraagd", knikt 'de kleine van Napoli'. "We kwamen allemaal te veel naar de bal toe en er was niemand die voor diepgang zorgde. Dat maakte het verschil. In de eerste helft waren we toch wat nerveus vond ik. De eerste keer op een WK en zo... En de flankvoorzetten kwamen er ook niet uit."

Mertens zorgde met zijn goal voor een delirium. Bij heel België, maar ook bij hemzelf. "Het is altijd een fantastisch gevoel om een goal te scoren, maar deze keer was ik toch even van de wereld", lachte hij. "Het is eigenlijk niet te beschrijven. Ik wist zelfs niet dat scoren zoveel teweeg kon brengen. Ik rende direct naar de hoek waar ik wist dat mijn familie zat. De belangrijkste uit mijn carrière? (grijnst) Misschien wel ja."

"Ik hoop nu te mogen starten"

En in België werd zijn naam gescandeerd op elk pleintje of markt waar de match te zien was. "Het is wel spijtig dat we daar hier zo weinig van beleven. Ik heb net beelden gezien op Vince (Kompany) zijn iPad vanuit zijn zaak in Brussel (Good Kompany) en dat was toch redelijk indrukwekkend. Maar we zullen nog wel zulke beelden doorkrijgen."

Met zijn prestatie zette hij zijn ambitie voor een basisplaats alvast heel wat kracht bij. Maar ook zijn status als superinvaller bevestigde hij weer. "Ik heb ook al goeie matchen gespeeld als ik begon. Dat bewijs ik ook bij Napoli. Gisteren kregen we de opstelling te horen. Tuurlijk was ik ontgoocheld, maar zo waren er nog hoor. Maar goed, je gaat altijd jongens teleurstellen."

Toch hoopt hij dat de bondscoach hem beloont. "We zullen zien. Ik hoopte vandaag ook te starten, maar nu wil ik er volgende keer echt vanaf het begin bij zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties