Wilmots rekent op Hazard: "Nu is het aan hem"

Wilmots rekent op Hazard: "Nu is het aan hem"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

In Brazilië draait het allemaal om Eden Hazard. Allemaal wilden ze weten van Marc Wilmots of de ster van Chelsea nu het verschil gaat maken voor België. De bondscoach benadrukte het collectief, maar stak zijn hoge verwachtingen voor Hazard ook niet weg.

Johan Walckiers in Belo Horizonte

Eden Hazard is het uithangbord van België. De Dembélé's en Chadli's van deze wereld zijn niet algemeen bekend in Brazilië, maar de aanvaller van Chelsea kan rekenen op megabelangstelling. Een gegeven dat ook Wilmots begrijpt. "Hazard heeft het potentieel om bij de vijf beste spelers ter wereld te behoren en nu is het aan hem. Hij is nog jong en het is zijn eerste toernooi, maar hij heeft alles om er bovenuit te steken", aldus Wilmots.

Als iemand boven de rest uitstijgt, is dat dankzij het collectief

Maar dan wel in een sterk collectief. Hazard moet ook niet gaan proberen om het alleen te forceren. "Als iemand boven de rest uitstijgt, is dat dankzij het collectief. Dat geeft iemand de kans om zich in de kijker te spelen."

Er wordt dus toch het één en ander verwacht van de 23-jarige linkerflank. "Hij heeft veel gespeeld, maar de voorbereiding was quasi ideaal. Hij is er klaar voor en hopelijk zien we de beste Eden. Daar hoopt toch iedereen op?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties