Reactie Resultaat heilig voor Wilmots: "Het moet niet mooi zijn!"

Robby Morren
Robby Morren
| 19 reacties
Resultaat heilig voor Wilmots: "Het moet niet mooi zijn!"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw bezorgde een invaller België de overwinning. Ditmaal Divock Origi. Marc Wilmots benadrukt dat wie speelt volledig ondergeschikt is aan het resultaat. Ook hoeft het voor de bondscoach niet mooi te zijn. "Alleen de overwinning telt."

Robby Morren en Manu Gonzalez in Rio

“We hebben in de eerste helft enkel die kopbal weggegeven en zelf creëerden we via Dries Mertens enkele mogelijkheden. Het was een gesloten eerste match. Ik wist dat ik voor de laatste 20 minuten jongens op de bank had die alles wilden geven voor het team en dat is één van onze grote kwaliteiten.”

Enkel België telt

De sterke bank maakte opnieuw het verschil. “We hebben heel veel potentieel. Het is normaal dat iemand die niet mag starten niet gelukkig is. Er zijn twee manieren om daarmee om te gaan: je kan het hoofd laten hangen en gefrustreerd zijn of je kan het verschil willen maken en het allerbeste geven voor het team. Bij ons is het tweede. Wie speelt, maakt niet uit. Het enige wat telt is België.”

“Als je helemaal toegewijd bent, kan je invallen. Ik heb ook nog jongens als Januzaj en Defour. Het probleem dat ik vandaag had, was dat we Thomas Vermaelen verloren. Ik heb wat risico genomen, ik wilde winnen. Het was een intense wedstrijd en heel warm om in te voetballen. Een heel pak spelers hadden al na 60 minuten krampen.”

Dat België opnieuw in de slotfase het verschil maakte, is ook geen toeval. Wilmots looft het geduld van zijn spelers. “We hebben één van de jongste teams van het tornooi, maar ze tonen toch al veel maturiteit. Ze brengen het nodige geduld op, ze hebben hun positie gedurende de ganse match niet verlaten en dat is heel belangrijk om ver te geraken in een tornooi."

"Het moet niet mooi zijn, maar efficiënt. Wat telt is dat wij 2 overwinningen op zak hebben en dat we gekwalificeerd zijn voor de volgende ronde. Al de rest is onbelangrijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties