Reactie Witsel pakte vervelende gele kaart: "Misschien roteert de coach volgende match"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Witsel pakte vervelende gele kaart: "Misschien roteert de coach volgende match"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Axel Witsel zal er misschien niet bij zijn tegen Zuid-Korea. De middenvelder pakte een gele kaart en wordt bij een gunstig resultaat tussen Zuid-Korea en Algerije misschien gespaard. Hij gaf alvast zelf aan dat die mogelijkheid bestaat.

Sander De Graeve in Rio de Janeiro

De gele kaart voor Axel Witsel was misschien de grootste smet op de kwalificatie van de Rode Duivels. Hij vond het karton ook wat overdreven. "Het was mijn eerste fout en ik had niet de intentie om hem te raken, dat zei ik ook tegen de scheidsrechter."

Als we zeker zijn van groepswinst kunnen anderen spelen

Het wordt oppassen voor Witsel, na twee gele kaarten volgt immers een schorsing. "Afhankelijk van de uitslag van Algerije tegen Zuid-Korea zal de coach misschien roteren. Als we zeker zijn van de groepswinst kunnen anderen spelen, we zijn hier met velen, hé.

Over de wedstrijd was Witsel matig tevreden. "We begonnen goed, vooral Dries Mertens startte sterk. In de tweede helft kwamen de Russen wat beter in de match, maar naar het einde toe konden we profiteren van hun vermoeidheid. Vooral Eden was gevaarlijk."

Even hielden we ons hart vast wanneer de middenvelder van Zenit bleef liggen met een pijnlijke grimas. "Ik viel op mijn schouder, maar uiteindelijk is er niets ergs aan", stelt Witsel gerust.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties