Reactie Ploegmaats steken Lukaku hart onder riem: "We zullen hem nog nodig hebben"

Ploegmaats steken Lukaku hart onder riem: "We zullen hem nog nodig hebben"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat is er aan de hand met Romelu Lukaku? Tijdens de voorbereiding leek alles te lukken, maar op het WK lijkt hij geen deuk in een pakje boter meer te kunnen stampen. In die mate dat Divock Origi sterk naar voor wordt geschoven als eerste spits.

Kapitein Kompany was de eerste om zich in de bres te werpen voor 'Big Rom. "Weet je, Romelu is een rasechte spits. Hij is één van de jongste aanvallers die zoveel goals gemaakt heeft in de Premier League en hij heeft een fantastische voorbereiding achter de rug. We staan 200 procent achter hem, zoals als achter elke andere speler. Hij zal nog belangrijk voor ons worden. Geloof me", zei Kompany.

Kompany: We staan 200 procent achter hem

Maar dat Lukaku begon te schreeuwen tegen Wilmots zal hem waarschijnlijk ook niet in dank afgenomen worden. " Het is logisch dat hij wat gefrustreerd was", aldus Alderweireld. "Dat is ook goed. Als je ongeïnteresseerd naar de bank gaat, is het erger. Het toont hoe gretig hij is om iets te laten zien. We moeten ook niet alle druk op hem leggen. Eden, Dries, Mirallas en Kevin De Bruyne kunnen ook gevaarlijk zijn."

Witsel: Logisch dat hij teleurgesteld was

Zijn ploegmaats probeerden dus alles met de mantel der liefde te bedekken. "Hij heeft geen makkelijke matchen gehad", verdedigt Witsel zijn maatje. "Er was altijd heel weinig ruimte. Iedereen staat achter hem. We zullen hem nodig hebben op de belangrijke momenten en hij zal er staan. Het is begrijpelijk dat hij teleurgesteld was. Hij werd al twee wedstrijden op rij vroeg gewisseld."

De Bruyne: Als die mannen na 70 minuten met krampen lopen, heeft hij zijn werk goed gedaan

En Kevin De Bruyne vond zelfs dat Lukaku zijn werk uitstekend deed. "Ik vind niet dat Romelu een slechte match gespeeld heeft. Dries, Romelu en Eden hebben de verdedigers zo moe gemaakt dat de invallers het verschil konden maken. Als die mannen na 60, 70 minuten al met krampen lopen dan wil dat zeggen dat ze het goed gedaan hebben. Het komt allemaal goed. Volgende wedstrijd scoort hij misschien drie goals en is hij opnieuw de held, zo gaat dat in voetbal."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties