Reactie Vertonghen: "Trainer vond andere opties beter"

Vertonghen: "Trainer vond andere opties beter"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen verdween naar de bank na zijn bleke prestatie tegen Algerije. Thomas Vermaelen moest na twintig minuten echter al terug naar de kant met een hamstringblessure en dus moest Vertonghen al snel terug opdraven.

Johan Walckiers in Rio

Vertonghen haalde de schouders op toen hem gevraagd werd naar zijn verwijdering uit het team. "De trainer bracht me gisteren na de training op de hoogte dat ik niet zou spelen", zei hij. "Waarom? Omdat hij vond dat andere opties beter waren tegen Rusland. Ik was blij om terug te kunnen spelen, maar natuurlijk wenste ik Thomas geen blessure toe."

Vertonghen liet eerder al weten de slechtste bankzitter ooit te zijn. "Dat is ook zo. Maar welke profvoetballer wil niet graag spelen? Ik wil altijd op het veld staan en ik heb het moeilijk op de bank, maar de coach maakt de beslissingen. En daar leg ik me ook bij neer."

Ik zag dat Eden steeds gevaarlijker werd

Op zijn linkerflank zag Vertonghen wel dat Hazard de laatste vijf minuten de beslissing forceerde. "Ik zag dat hij steeds gevaarlijker werd. Ik ben blij dat hij beslissend kon zijn met die assist. Eden heeft dat nodig en we weten dat hij dat kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties