"Versterkingen pas in augustus? Ik hoop iets vroeger"

"Versterkingen pas in augustus? Ik hoop iets vroeger"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Besnik Hasi stuurde gisteren opnieuw zijn troepen het oefenveld op voor de eerste ontmoeting van het nieuwe voetbaljaar. De T1 van paars-wit moest het voorlopig stellen met slechts 22 man op training. "De huidige selectie is misschien wel té jong", aldus de Kosovaar.

Het is eens wat anders. Normaal bestaat de eerste oefensessie bij de Brusselaars uit een allegaartje van spelers die na een uitleenbeurt terugkeren naar hun oude club. Niet zo onder Besnik Hasi. "Ik wil meteen duidelijkheid scheppen vanaf dag één om sommige jongens geen valse hoop te geven", maakt de hoofdcoach meteen duidelijk. "Ik denk dat we voor het eerst met amper twintig spelers en twee keepers beginnen. Dat is op Anderlecht zelden gebeurd."

Voor jongens als Samuel Armenteros is er geen toekomst meer weggelegd bij paars-wit. Dat geldt wel nog voor Michaël Heylen en Fede Vico. "Ze krijgen de kans om de voorbereiding mee te maken", gaat Hasi verder. "Daarna volgt de schifting. In de komende twee maanden moeten ze zich bewijzen. Michaël heeft het bijvoorbeeld goed gedaan bij Kortrijk. Fede veel minder bij Oostende. Hij moet zich nu bewijzen, anders is het over voor hem."

Sommigen geen valse hoop geven

Met het vertrek van Massimo Bruno en Cheikhou Kouyaté verliest Hasi twee basispionnen. "Dat is jammer. Cheikhou had ik wel zien aankomen en Massimo kon zich financieel verbeteren. Ik verwacht dat elke speler die uit de basis vertrekt ook wordt ingevuld. Op mijn rechterflank heb ik met twee WK-gangers (Vanden Borre en Najar, nvdr.) en de verhuis van Bruno momenteel niet veel opties."

Toch gaf algemeen directeur Herman Van Holsbeeck al aan dat er voor augustus geen nieuwkomers verwacht worden. "Ik hoop toch iets vroeger. Er sluiten heel wat jongens later aan en we hebben al een héél jonge ploeg. Misschien wel te jong. Suarez doet het goed. We gaan bekijken hoe hij de eerste trainingsweek doorkomt. Fysiek staat hij al heel ver. In de plaats van Cheikhou moet er zeker een man bijkomen die er meteen staat. Met zijn vertrek verlies ik eigenlijk twee jongens."

Namen van spelers geef ik niet door, enkel profielen

Heeft de oefenmeester bepaalde spelers voor ogen? "Namen noem ik niet. Ik geef de precieze profielen wel door aan het bestuur. Het is niet gemakkelijk om zomaar een basisspeler te gaan halen. Ze weten wat ik zoek. Een verdedigende middenvelder is belangrijk, maar ook centraal achterin wil ik ervaring. Het trio Nuytinck-Mbemba-Heylen is bijzonder jong om de Champions League mee in te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties