Wilmots over Lukaku en Origi: "Ik heb geen nummer één, ik heb twee nummers negen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Wilmots over Lukaku en Origi: "Ik heb geen nummer één, ik heb twee nummers negen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Één van de meest opvallende zaken uit de wedstrijd tussen België en Rusland was de wissel van Romelu Lukaku. De spits reageerde kwaad en zijn vervanger, Divock Origi, werd de held. Wilmots had het in het trainingskamp over zijn twee spitsen.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

De integratie van Origi in de groep verliep zonder problemen. "Hij heeft een voorbeeldige mentaliteit, dat toonde hij al bij de U19. Zo iemand in een groep integreren is helemaal niet moeilijk", aldus Wilmots over zijn nieuwe groeibriljant.

Origi blijft onder alles opvallend rustig. "Hij is altijd heel rustig. Hij moet nu nog niet beseffen wat hij tegen Rusland gepresteerd heeft. Dat is voor na zijn carrière, dan pas kan je terugblikken. Er wacht hem nog een te mooie toekomst om daar nu al aan te denken."

Lukaku had een minder leuke dag en reageerde kwaad op zijn vervanging. "Ik heb nog niet met Romelu gesproken. Hij is natuurlijk teleurgesteld, maar dat is normaal. Nu moet hij de klik maken. Het is voorbij, nu moeten we naar de volgende wedstrijd toewerken. Dat is de beste manier om dit te verwerken."

Er lijkt weinig te blijven hangen bij Wilmots, maar wie nu precies zijn eerste spits wordt tegen Zuid-Korea, daar wou hij niet op ingaan. "Ik heb geen nummer één, ik heb twee nummers negen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties